Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дарин Ангелов прави театър пред дъщеря си Дария в дома си.
Дарин Ангелов прави театър пред дъщеря си Дария в дома си.

Дарин Ангелов, Йоана Темелкова и Орлин Павлов си стоят у дома, но това не им пречи да творят или спортуват

Всички трябва да се съобразяват с наложените мерки от страна на правителството в борбата с разпространение на коронавируса, включително и звездите. Повечето от тях подхождат с голяма отговорност към това и пазят както себе си, така и околните. “24 часа” се свърза с трима от тях, които разказаха как се е променило всекидневието им след въвеждането на извънредно положение.

“Откъм социални контакти стана непоносимо скучно, но съм изключително щастлив от гледна точка на това, че прекарвам цялото си време с дъщеря си Дария”, казва талантливият актьор Дарин Ангелов. “Съпругата ми работи в банка, нея по-рядко я виждам”, допълва той. “Болезнено много ми липсват театърът и колегите. Поддържам виртуална връзка с тях, но смятам, че е изключително важно да спазваме тези наложени рестрикции”, категоричен е Ангелов.

За радост, той

прави театър

в дома си, като

публиката му

засега е от един

- дъщеричката му Дария. “Играя пред нея с куклите ѝ”, допълва той. А за малката няма нищо по-хубаво от времето, прекарано с баща ѝ. “На нея ѝ е приятно, че не ходи на градина, а е с мама и тати”, смее се той.

Йоана Темелкова в дома си с домашните любимци
Йоана Темелкова в дома си с домашните любимци
Докато е вкъщи, често си играе с нея. Когато няма куклено представление, двамата редят пъзели, правят си къщички от чаршафи и т.н. “Има някои неща, които дълго време съм отлагал да направя вкъщи - да ги отремонтирам. Сега Дария усърдно ми помага в това”, разказва Ангелов. Малката удря рамо и в кулинарните му начинания.

Като всяко дете и тя иска да излиза навън. “Казва: “Тате, много е хубаво времето. Хайде да ходим на пързалките и люлките”. Тя иска, но засега не може”, категоричен е актьорът.

Навън излиза в пълно бойно снаряжение - с маска и ръкавици. “Тъй като нямам специално очила, ползвам слънчеви. Много съм модерен. Изглеждам като някоя звезда, която не иска да я разпознаят”, смее се той. Добере ли се до мивка, задължително старателно мие ръцете и лицето си, като набляга на очите. “Най-много се предпазваме, като си седим вкъщи”, категоричен е Ангелов.

Забелязва, че все повече хора приемат проблема сериозно. “Искрено се надявам това да не е заради паника, а заради осъзната отговорност”, казва той. “Като паднат тези карантинни мерки, хората ще оценят близостта не между роднините, а между околните. Докосването, прегръдката, целувката - всичко това ще бъде преоценено”, допълва той.

“Коренно се промени нашето всекидневие, защото водим доста динамичен начин на живот и това до голяма степен бе стрес за нас”, казва колежката на Ангелов Йоана Темелкова. “Стиковаме се в движение”, допълва тя.

Едно от нещата, които много ще ѝ липсват освен театралната сцена, са тренировките. Преди коронавируса ходела 2-3 пъти в седмицата в залата, но сега се налага да импровизира. “Слава богу, синът ми проявява изключително разбиране към мен и ми помага в тренировките”, смее се Темелкова.

Тя качва малчугана

на рамене и с него

прави клекове

вместо с тежести. “Той много се забавлява”, казва тя.

Едно от най-големите предизвикателства е преборването на скуката. “Филип много страда, защото е доста активно дете. Радвам се, че в случая имам куче, което няма как да затворя вкъщи. То трябва да се извежда. Разбира се, ние сме безкрайно внимателни, но се възползвам от тези разходки, за да може той през това време да кара колело. Това е единственото, което му позволявам навън”, разказва актрисата. “Децата не го преживяват така, както ние възрастните. Мисля си, че за тях това, че са с родителите, е един от най-хубавите им периоди - те не са на детска градина, а ние не сме на работа”, допълва тя.

Орлин Павлов си направи музикален гараж.
Орлин Павлов си направи музикален гараж.

Заедно с половинката си Мартин Гяуров живеят в затворен комплекс. “Прави ми впечатление, че хората рязко са ограничили излизанията. Когато ги правят, са на групи - семейства. Всяко си се разхожда на определен участък. Гледаме да запазваме дистанция, да не я нарушаваме по никакъв начин”, казва Темелкова.

На семейството ѝ се налага през 2-3 дни да посещава хранителни магазини. “Ходи само по един - редуваме се аз или мъжът ми. Задължително сме с маски, дезинфекцираме си ръцете преди и след магазина. Ние избягваме големите хипермаркети. Пазаруваме в малък квартален магазин, където текучеството на хора е по-малко”, казва Темелкова.

Тя е човекът, който носи храна и на майка си. “Живее сама, на възраст е, а има и респираторни проблеми. Напазарувах и отидох да ѝ занеса продуктите. Направи ми впечатление, че в парка, до който живее, въпреки хубавото време нямаше нито един човек. Това наистина е похвално. Аз оставям продуктите пред вратата на майка ми и си тръгвам. Дори не я виждам. Трудно ми е да свикна с това”, казва актрисата.

Орлин Павлов може и в момента да няма как да напълни зала 1 на НДК заради предпазните мерки, но все пак пее пред близо 10 пъти повече хора, при това от гаража си. Целта му е да върши това, което обича, докато си стои вкъщи. “Артистът не може да стои много-много на едно място. Той трябва да се изявява. Аз имам нужда да пея”, казва Павлов.

Същевременно намира начин да го прави безопасно, макар и да не получава приход от това – чрез страницата си във фейсбук. Там публикува кратки видеа, на които пее.

“Една колконка пускам, слагам си телефона в средата на гаража – с едно устройство като за хендсфри го лепвам. Пускам си един малък фенер да ми свети. Супер импровизирано”, разказва със смях Павлов.

“Така малко се разтоварвам, защото не мога да излизам много-много,

освен за да занеса

храна на нашите

или да взема такава

за вкъщи

Не мога да мърдам от дома си. Ясно е защо. Имам гараж, слава богу, и това ми дава малко повече свобода”, казва Павлов. А именно тази част от къщата си избира, защото с половинката му се грижат за малката си дъщеричка Елизабет. “Вкъщи има бебе и иначе ще го събудя”, допълва певецът.

“Избягвам максимално контакт с хора. Ако има да свърша нещо важно, стоя на метър и половина – два от тях при разговори. Много се надявам всичко да мине бързо и да можем да се върнем към стария си начин на живот. Мисля, че не е лесно, защото всеки е свикнал със своята свобода и в момента оценяваме малките неща, които имаме”, казва Павлов.

Допълва, че когато излиза, винаги носи предпазна маска. “Купуваме разни дезинфектанти. В момента всъщност ходя по аптеките в София, за да си купя спирт, няма почти никъде”, допълва певецът.