Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хайде да опитаме с малко интелигентност, а не с груба сила.

Първо, махнете тоталната забрана за посещение на паркове и градинки в слънчев ден.

Второ, вместо със забрани, спиране на хората, полицията този път да опита друг подход, т.н. двуфазен подход, учтиво предупреждаваш, и ако не изпълнява тогава прибягваш до по твърди мерки. Да помнят, че няма къде да приберат арестуваните, защото арестите ще станат масови центрове за заразяване. Нищо не пречи да мобилизираме доброволци, които с мегафони да предупреждават за дистанция. Пак повтарям, в слънчев ден парковете са лечебници защото вирус се убива от УВ лъчите. Просто дистанция оправя нещата.

Трето, най-важната част - масови скрийнинг тест - двустепенните преди и след заболяване. Както по линия на клиничните лаборатории /там според закона се фиксират пределни цени, а ако получават безплатни тестове, да бъдат така добри да работят до 10 лева горница. Криза е. Не е целта едни хора да печелят.

Четвърто, спешни мерки да се облекчи работата на животновъди и земеделци, защото от криза се излиза, от глад не. Ако няма достъп до семени и резервни части, как да засеят.

Изобщо ако искаме да излезем като солидарно общество, а не като диктатура да опитаме с интелигентност и като считаме хората не са заподозрени, а за съпричастни към бедствието съмишленици.

Пътят на Гешев води до Хитлер и Сталин.

Примерът с Китай е абсолютно неприемлив, нито неприложим, тъй като те пропуснаха месеци, заради диктатурата и своеволията на един партиен функционери,, който вместо до послуша предупреждението на доктора, го обвиняваше в дискретидация на партията. И след това от едната крайност минаха в другата.

Никой не може да твърди, дали краят на кризата.там е функция само и основно на мерките, или на естествената логика на развитие на епмидемията. Ако бяха нормална демокрация щяха да започнат още в края на ноември и да се стигнат да драконовските мерки.

*Коментарът е от фейсбук