Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БЛИЗОСТ: Елена Йончева и Сергей Станишев изглеждаха щастливи един до друг.
БЛИЗОСТ: Елена Йончева и Сергей Станишев изглеждаха щастливи един до друг.

 

"СЕСТРА ми е изключително щастлива с Пламен. От много време не съм я виждал така сияеща. Пламен е човек, който не ежеминутно, а ежесекундно є обръща внимание. Дарява я с много нежност и грижи. Има невероятно чувство за хумор" - обяснява пред "168 часа" Иван Йончев, братът на Елена Йончева.


Талантливата журналистка дълги години е жената до лидера на БСП Сергей Станишев. След края на мандата на тройната коалиция двамата поемат по свой път. В момента Елена Йончева има връзка с архитекта Пламен Тодоров, съсобственик на архитектурно студио Zoom studio. Братът на именитата журналистка обяснява, че по-щастлива не я е виждал от доста години насам. С умението си да създава смях и ведри комични ситуации Пламен превъзхожда Сергей Станишев.


"Сергей също има чувство за хумор, но неговото е малко зад параван, като на много интелигентен човек. Докато на Пламен чувството за хумор е в комбинация. Ако го вземеш отделно, изречение по изречение, не е комично. Но от контекста и от начина, по който той ги казва, е уникално забавно и хубаво", продължава Иван Йончев. Братът на талантливата журналистка обяснява, че времето, в което Станишев е премиер на България, е време, изпълнено с много трудности за Елена Йончева.


"Беше є много тежко. Много пъти Сергей не е имал възможност да є отдели достатъчно внимание. Връщаше се късно и работеше по цели нощи", обяснява Иван Йончев. Към трудностите се добавят и десетките неверни слухове за сестра му, които започват да циркулират из публичното пространство.


"Заради жълтите вестници, които бълват глупости, хората имат много грешна представа за сестра ми. Спомням си как излизахме от квартирата на Елена и една жена ни срещна. Обърна се към сестра ми и започна да є говори: "Моля ви се, помагайте. Дъщеря ми има нужда от квартира, много е зле." Сестра ми изобщо не знаеше как да реагира. Отговорих аз: "Знаете ли, че сестра ми живее под наем и плаща наем." Жената не ми повярва. Вместо това започна да ме убеждава, че сестра ми има еди-колко си апартамента. Обясни ми точно в кой пошъл жълт вестник го пише. Казах є: "Щом имате пари да четете подобни неща, значи нямате проблем", обяснява Иван Йончев. Той е категоричен, че в тиражираните слухове за притежавани луксозни огромни жилища от сестра му няма истина. Елена има един апартамент, който не е закупен от нея, а е компенсация от наследствен имот, застроен от инвеститор, разяснява брат є.

 

Истината за имотите

 "В МОМЕНТА сестра ми притежава 2 апартамента и 1 магазин ~ 60 мІ - компенсация от наследствен имот - и трите са на шпакловка и замазка в момента. На нейно име се води и семейният апартамент, в който живее майка ми, а сестра ми - по време на ученическите си години - до 1981 г.", разбива митовете за притежаваните луксозни мезонети, в които се помещава сестра му. В продължение на повече от 10 години сестра му живее под наем.
"Отделно има къща с малък двор, около 100 мІ, закупена с банков кредит. След няколкогодишен ремонт и довършителни работи скоро се нанесоха с Пламен и кучето Дана", обяснява Иван Йончев. И е категоричен, че сестра му не се е възползвала от благините на властта.

Без НСО

"СЕСТРА ми можеше да се възползва от охрана и от кола на НСО. Но тя никога не си е позволявала подобно нещо. Българинът винаги гледа да се облажи от властта. Сестра ми не мисли по този начин. Въпрос на морал е. Никога не се е променяла", обяснява Йончев. Освен Елена, и Сергей Станишев не променя навиците си след заемането на отговорната държавна служба.



Книга за лека нощ

"Сергей е човек, който намира време да заспива с книга. Телевизор в стаята си той никога не е имал. Дори като премиер въпреки всичките си ангажименти е намирал време да чете. За съжаление последните години го виждам състарен, уморен е."

Иван Йончев
Иван Йончев
НОВО НАЧАЛО: Журналистката заедно с сегашния си любим Пламен.
НОВО НАЧАЛО: Журналистката заедно с сегашния си любим Пламен.