Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Костов. Кадър Нова тв
Иван Костов. Кадър Нова тв

Ще започна направо. Възмутен съм от тези, за които свободата на изказа им е по-важен от живота на съгражданите им. Когато лепиш етикета "популист" на ръководителя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и директор на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, създаваш недоверие към институцията, която се бори с опасната за живота на възрастното поколение пандемия. По този начин накърняваш доверието в щаба и саботираш изпълнението на решенията, с които той се опитва да забави и овладее кризата. Така, съзнаваш или не, създаваш заплаха за човешки животи. Това пише бившият премиер Иван Костов в Медияпул.

Намирам за напълно неуместно още преди финансовото оразмеряване на мерките, които изпълнителната власт планира, да задаваш въпроса "колко средства е отделила държавата". Това е задача, чието решение на този етап никой не знае. Защото неизвестните днес са много повече от уравненията, които трябва да се решават. Още по-неуместно е натрапчиво да стоварваш отговорност за последиците от пандемията на премиера и на министрите му. Те без друго са натоварени с извънредно бреме, продължава Костов.

Централизира ли се власт? Да. Ограничават ли се нашите права? Да. Прави се в името на запазването на здравето и живота на много хора, а по-скъпо от това нямаме.

Два пъти съм бил свидетел как кризите ни обединяват. Дано така да стане и този път. Изпитанието ни дава шанс да излезем от него единни и по-силни, завършва Костов.