Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Инфекциозна клиника
Инфекциозна клиника

55-годишната пловдивчанка със съмнения за коронавирус е върната в Инфекциозна клиника. Вчера тя внезапно напусна лечебното заведение, след като получила паник атака и се прибрала вкъщи.

"Пациентката е в добро състояние. Вчера е имала 37, 7 градуса температура, но днес няма. Липсват и застрашаващи признаци на дихателна недостатъчност", съобщи пред "24 часа"  директорът на клиниката доц. Андрей Петров. 

Нейните проби са изпратени в лабораторията в Стара Загора и резултатите ще станат ясни утре.

По време на тържество жената е била в контакт със 74-годишния съпруг на жената от монтанското село Василовци, която стана първата жертва на COVID-19 у нас.

Състоянието на мъжа, който е настанен в "Пирогов", също е много тежко.

Засега не е ясно преди колко време прибралата се у дома пловдивчанка е била в контакт със семейството от Василовци. За починалата жена и съпругът се знае, че са пристигнали в София в началото на март при сина си, който пък работи на гарата в Илиянци.

Междувременно стана ясно, че са отрицателни резултатите за Cоvid-19 при другите трима пациенти, които бяха приети в Инфекциозна клиника в Пловдив заради съмнения, че са заразени. Става въпрос за 33-годишен мъж от Кадиево и две жени, на 25 и 61 години.