Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: Ройтерс
Снимки: Ройтерс

9172-ма са вече заразените от коронавируса в Италия, като страната е на второ място в света след Китай, откъдето тръгна заразата. 

До момента загиналите от КОВИД-19 на Ботуша са 463-ма. В критично състояние са 733-ма.

Безпрецедентните мерки, наложени в области в Северна Италия за спиране на разпространението на коронавируса, вече са въведени в цялата страна и ще останат в сила до 3 април, обяви премиерът Джузепе Конте, цитиран от световните агенции.

Така цяла Италия вече е под карантина, около 60 милиона души ще трябва да останат в домовете си. Нарушителите може да бъдат осъдени на до три месеца затвор или глобени с до 206 евро. Изключенията са за хора, които отиват на работа или се придвижват по спешни нужди.

В ютюб бе качено видео, в което се виждат как се грижат за болни в лечебно заведение в Кремона. Ройтерс също показа кадри от там.

Пациент с коронавирус лежи гол, свързан с апарат, който наблюдава сърдечната му дейност.

На някои от кадрите той е легнал по корем. Германското издание "Билд" е попитало специалистите в Кремона защо се използва този подход.

Лекарите обясняват, че това е често срещан метод на лечение за пациенти с остра белодробна недостатъчност. До 16 часа болните могат да прекарат в лежане по корем.

"Това осигурява по-добра вентилация за долната част на белите дробове, което води до по-добра оксигенация“, казват още специалистите.

"Често срещана процедура, която обикновено се използва при тежка пневмония. Това подкрепя възстановяването от болестта", допълват още те.

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс