Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никога не съм крил,че съм бил в БХК. Това е информация, която винаги публично съм обявявал. Заявил съм я, когато съм се кандидатирал за позицията. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) е разполагала с нея, когато е взимала решението по избора ми. Така че няма нищо скрито. Сложил съм тази информация в сивито си. Тя е публична.

Това каза за "24 часа" Йонко Грозев, българският съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург по повод на доклада на френските учени, станал известен преди дни. В него той е посочен като един от съдиите, които са били в конфликт на интереси, защото е бил адвокат в Българския хелзинкси комитет.
"Познавам доклада. В изследването си авторите изразяват наблюдение, че някои от съдиите са свързани с неправителствени организации. Но изборът на съдии в ЕСПЧ се прави от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ)", каза още Грозев.

"Дотам стигнахме, че френски колеги да ни кажат какво е положението в България", каза по-рано днес правосъдният министър Данаил Кирилов  

Повече четете в утрешния брой на в. "24 часа"