Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Топ 8 на любимите ми сериали

ТОП 8 НА ЛЮБИМИТЕ МИ СЕРИАЛИ

Ето онези шедьоври, на които възторжено се възхищавам и пред чиито създатели смирено свеждам глава:

1. Boardwalk Empire

Всеки от 57-те епизода на този сериал е съвършен. Сюжет, диалог, декори, осветление, актьорска игра – отвъд човешките възможности. Само ще кажа, че продуцент е Майкъл Скорсезе, а Стив Бушеми прави една от най-силните си роли (впрочем аз не се сещам той да е имал някога слаба роля). Сериал, който искаш да гледаш отново и отново и отново, за да се насладиш на всеки детайл.

2. The Affair

Много тежка и реалистична история. Страхотно изградени персонажи и взаимоотношения. И, разбира се – британски актьори в главните роли. Комбинацията е изумителна.

3. Homeland

Повечето шпионски филми са банални и еднопластови: „добри“ агенти ловят мрачни злодеи. Homeland обаче показва тъмната страна на ЦРУ – интригите, провалите, вътрешните конфликти. С вълнение чакам следващия сезон.

4. Taboo

Засега има само един сезон, но сериалът наистина кърти. Ще спомена само едно име – Том Харди! Историята е приключенска, а костюмите и декорите създават една мрачна готическа картина. Айде вече да излиза втория сезон, че не се трае!

5. Chernobyl

Много силен сериал! Адът на ядрената авария е пресъздаден толкова убедително, че настръхваш от ужас, докато гледаш. Забавлявах се много и с коментарите в социалните мрежи: дали в действителност било така или не било така. Сякаш обсъждат не сериал, а доклад на Международната агенция за атомна енергия. Бахти спрелите хора.

6. The Loudest Voice

Историята на създателя на Fox News Роджър Ейлс e учебник по журналистика. Мръсните танци между властта и медиите са в основата на възхода на новинарския канал. А Ръсел Кроу прави забележителна роля.

7. Есенин

Всичко тръгва от едно разследване на мистериозното „самоубийство“ на Сергей Есенин. Дали наистина се е самоубил, или е бил убит? 11-те епизода разказват за една от най-зловещите страници в историята на човечеството – Русия след болшевишката революция. Много добри актьори и страхотен диалог.

8. Who Is America?

Каквото и да кажа за Саша Барън Коен, ще е малко. Този човек е гений. Who Is America? е недостижим връх в политическата сатира, защото осмива не просто една политическа класа или обществена система, а цялата човешка глупост. И всичко това по един изключително забавен, политически некоректен начин, който ме е карал да се смея с глас.

*От фейсбук!