Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Старостта е безпощадна въпреки войната, която води срещу нея певицата. Смята се за обект на ейджизъм

В опит да задържи младостта попиконата започна връзка с 26-годишен танцьор

“Мисля, че най-скандалното нещо, което съм направила, е, че още съм тук”

Ето ме... - от плът и кръв. Ако само коленете не се бяха усукали и хрущялите не се бяха разкъсали и нищо не боли, и сълзите никога не са падали от очите ни... Но уви, става така и слава богу, за това важно напомняне, че сме хора.

Tова написа Мадона в инстаграм, след като падна в опит за скок на стол на сцената в Париж по време на турнето си Madame X. Певицата се сгромоляса в края на своето парче Vogue и се разплака, неспособна да прикрие разочарованието и болката си. Освен всичко тя трябваше да си тръгне от концерта, подкрепяйки се с бастун. Като сразен боец.

Кралицата на попа не може да удържа трона си. Мадона падна в опит да надскочи стереотипите за възрастта, да обезличи своите 61 години и да затвори устата на всички, които непрестанно й напомнят за тях.

В своя поход към короната тя някога прегази всякакви порядки, задръжки, очаквания и дори религиозни догми. Нищо не можеше да я спре през годините, а всичко я провокираше да бъде още по-силна и успешна.

Попиконата винаги успяваше да скочи и да се приземи като котка - никога по гръб. Но старостта се оказа безпощадна и непобедима във войната, която неуморно води срещу нея певицата с всички средства.

“Не остарявай, защото възрастта е грях” - изтъкна Мадона като правило в речта си при получаване на приза “Жена на годината” на “Билборд” през 2016 г.

В последно време звездата страда от скъсани коленни връзки и е измъчвана от силни болки. Тялото й не може да понесе натоварването и затова досега са отменени близо 10 концерта от турнето, което промотира четиринадесетия студиен албум на певицата Madame X. За Мадона това е непростимо, защото тя е известна с факта, че изключително рядко е отменяла свои изяви в цялата си кариера. По тази причина се почувства длъжна да сподели огромната си болка и в края на миналата година при поредното отменено шоу се изповяда: “На предишния концерт беше ужасно - сълзи течаха от очите ми при всеки танц. С всяка следваща песен отправях молитва към Бога за помощ да изкарам до следващата и до финала. Молитвите ми бяха чути, а и аз съм воин. Никога не се предавам. Но този път реших да се вслушам в тялото си и да приема, че моята болка е предупреждение”.

Лекарите я предупреждават след серия от консултации, че трябва да направи пауза за известно време, ако не иска да нанесе необратими вреди на здравето си.

Мадона се потапя във вани с ледена вода и прави всичко необходимо, за да бъде във форма. Но действително е уморена - тренира като за олимпиада, спазва диети, полага неимоверни усилия и къртовски труд, за да има физика, която не отговаря на годините. И така повече от четири десетилетия.

Певицата е една от първите знаменитости, които си наемат личен треньор и диетолог.

В своите 40 г. тя прави такива изтощителни и удивителни пърформанси на сцената, че бе обект на завист от колегите си и оставяше по-младите изпълнители в сянката си.

Макар часовникът да е неумолим, с наближаването на 50-годишнината си Мадона става все по-безпощадна към себе си и е изваяна от мускули. По това време за нейната форма отговаря безмилостна фитнес треньорка, която не спирала да повтаря, че ръцете й са дебели. Това нахъсва допълнително звездата. Перфекционизмът е единственото, с което се задоволява Мадона по отношение на вида и артистичните си изяви. Но започва да отстъпва...

През ноември 2019 г. освен всичко певицата бе обвинена в плагиатство от електронния продуцент Кейси Спунър. Той заяви, че е останал извън кредитите на сингъла God Control от новия й албум, като настоя да получи 1% от печалбите й от турнета. В края на годината пък нейният бивш - режисьорът Гай Ричи, подаде иск срещу нея. Според него тя не изпълнява своята част от задълженията, поети след развода. Попиконата не разреши на Ричи да прекара Коледа със синовете им Роко и Давид, затова той се е обърнал за помощ към съд на Манхатън.

Бившите съпрузи сложиха край на брака си през 2008-а, тъй като режисьорът бил уморен да живее с Мадона в “безкрайна опера”.

По това време тя получи сериозен удар и от техния син Роко, който по време на битката за попечителските права между нея и Гай Ричи избра баща си. 15-годишният тогава тийнейджър до онзи момент живее с майка си отвъд океана, но пожелава да се премести в Лондон при татко си и дори не иска да вижда майка си. Певицата отстъпва, тъй като няма избор.

Тя никога не се е определяла като перфектна майка. Има шест деца - 19-годишния Роко, 23-годишната Лурдес и четири осиновени от Малави - Дейвид, Мърси и близнаците Естър и Стела. За да получи попечителство върху последните, Мадона се бори доста, тъй като вече е разведена жена и условията са по-неблагоприятни. Междувременно построява 10 училища в Малави.

И все пак като майка винаги е била критикувана, особено когато се появи снимка на 13-годишния Роко с бутилка джин и двама негови приятели, позиращи с водка. Тогава певицата коментира, че нещата не бива да бъдат вземани буквално и това било просто забавление. Три години по-късно Роко бе арестуван за притежание на канабис. Родителите му в онзи момент вече не са заедно, а след този втори корабокруширал брак Мадона се закани, че вместо да се омъжи отново, предпочита да я прегази влак.

За първи път тя минава под венчилото с Шон Пен - кратък и бурен брак, подчинен на насилие, изневери и разпри. Според нея, защото и двамата били егоистични инати.

В момента звездата има връзка с 26-годишния танцьор Аламалик Уилямс. Навярно и в опит да задържи младостта си колкото се може по-дълго разчита на виталността на доста по-младия господин.

“Любовта няма възраст. Синът ми се чувства добре и аз съм щастлив от това”, коментира по повод на тяхната връзка бащата на Уилямс.

Само преди месец пред феновете си от сцената Мадона също така заяви, че никога не е била с мъж, който не е надарен. Пошегува се, че може да изкара 20 минути на колене, като е получавала комплименти колко добра е в това.

Танцьорът е почти връстник на щерката на певицата Лурдес, чийто баща е Карлос Леон - фитнес инструктор, с когото започват връзка през 1994 г. Малко след раждането на момичето двамата се разделят, а Леон казва, че любовта на живота му е Лурдес.

Според Мадона щерка й е по-талантлива от нея, но социалните медии и богатството, в което е отгледана, са я отказали да преследва мечтите си.

Самата тя няма този шанс и си извоюва титлата Кралица по трудния начин. Губи майка си едва на 5-години, по-късно напуска университета, за да преследва кариера на танцьорка и заминава за Ню Йорк.

“Високите сгради и масивните мащаби ми взеха дъха - разказва певицата. - Пращящо горещите тротоари и шумът от трафика и електричеството на хората, бързащи край мен по улицата, бяха шок за невротрансмитерите ми. Чувствах, че съм се внедрила в друга вселена.

Чувствах се като войник, който си проправя път през тълпите, за да оцелява. Кръвта се изпомпваше във вените ми, бях настроена да оцелявам. Чувствах се жива. Същевременно бях уплашена до смърт и ужасена от миризмата на урина и повръщано навсякъде, особено на входа на апартамента ми на третия етаж.”

Още през първата години три пъти апартаментът й е разбиван с взлом, а веднъж тя бива завлечена на покрива на сграда, заплашвана с нож в гърба и изнасилена. От улична банда, чиито членове първо я пребили, а после се гаврили с нея.

Това не я сломява и Мадона продължава. Успява да си пробие път нагоре към върха. От началото на 80-те години до днес прави шеметна музикална кариера. Печели си огромна популярност, като залага на провокациите и на конфронтация с религията. Възпламенява Ватикана, който осъди видеоклипа към Like A Prayer за това, че в него има горящи кръстове и чернокож Исус.

През 1990 година папа Йоан Павел II призова към бойкот на концертите, по време на които в изпълнението на песента Like A Virgin Мадона симулираше мастурбация.

Естествено, през кариерата си попада и на вездесъщия Харви Уайнстийн, с когото работи по турнето около документалния филм “В легло с Мадона” (1991). В разгара на обвиненията срещу него и тя призна, че той е прекрачвал границите с нея.

“Харви флиртуваше по един открито сексуален начин с мен, че и нещо повече! Неговите аванси ми бяха безинтересни, защото той беше женен мъж. Харви злоупотребяваше с властта си в продължение на много години. Отдъхнах с облекчение, когато разбрах, че в крайна сметка ще застане пред съда и ще трябва да отговаря за деянията си!”

И все пак нито сексизмът в шоубизнеса, нито критиките към попиконата по какъвто и да е повод не могат да възпламенят гнева й така, както въпросът за възрастта.

“Хората винаги са се опитвали да ме накарат да замълча по различни причини: че не съм достатъчно красива, че не пея достатъчно добре, че не съм достатъчно талантлива, недостатъчно омъжена, сега не им харесва, че не съм достатъчно млада”, споделя Мадона в интервю пред британския Vogue.

Именно затова неотдавна тя изригна, че е обект на ейджизъм - дискриминация, при която порицават човека заради възрастта му. Звездата влезе в остър конфликт с “Ню Йорк Таймс” и се определи за “изнасилена” от статия в изданието, озаглавена “Мадона на 60”.

Журналистката Ванеса Григориадис прекарва месеци наред около певицата, получавайки ексклузивен достъп до нейния свят. Но прави грандиозна и непростима грешка - повдига въпроса за годините. И не само. Според Кралицата на попа Григориадис се фокусирала върху тривиални и повърхностни теми като етноса на нейните дубльори или плата на пердетата й.

“Както и непрекъснатите коментари за възрастта ми, които никога не биха били направени, ако бях МЪЖ.”

Действително журналистката навярно преминава границата, като изтъква, че “на 60 сексбомбата е на една крачка от това да се превърне в биоробот”. Обяснява също така, че самата тя подходила към нея като към по-възрастна майка.

“Тя беше като кактус с бодли, които я защитават от всеки, който се приближи твърде близо, особено журналисти... - коментира Григориадис. - Имах чувството, че не чувам истинските й мисли за истинския й живот.”

Тя също така изтъква, че осъзнала как не можела да я пита за нещо толкова лично като менопаузата, но трябвало да повдигне темата за остаряването.

“Жените наистина се затрудняват да бъдат пример за други жени, дори и да възприемат позата на интелектуални феминисти - пише в инстаграм звездата. - Още едно доказателство, че уважаваният “Ню Йорк Таймс” е сред основателите на патриархата. А аз казвам: СМЪРТ НА ПАТРИАРХАТА, вплетен дълбоко в тъканта на обществото. Никога няма да спра да се боря, за да го изкореня.”

Това е Мадона. Бунтар. От своя трон тя поставя рекорд за най-продавана певица на всички времена с над 30 млн. албума на стойност около 400 млн. долара.

Хората казват, че съм скандална, но мисля, че най-скандалното нещо, което съм направила, е, че още съм тук.