Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

До децата винаги има жени от селото, които помагат за отглеждането им
До децата винаги има жени от селото, които помагат за отглеждането им

Петте деца от Кардам ще живеят в нова къща с баба и дядо, след като майката избяга, а бащата е в затвора

Благодарение на дружните усилия на близки, познати и доброволци, семейството от Кардам, в което почина 8-годишният Стефчо, ще има нова къща. Това съобщиха в социалните мрежи участниците в инициативата. Парите са събрани от дарения в кутии.

“Днес капарирахме къща с двор за петте деца от Кардам и техните баба и дядо. Сумата за закупуване на имота вече е събрана благодарение на вас, а нотариусите освен че дариха лични средства ще изповядат сделката в района благотворително за тяхна сметка”, написа в социалните мрежи адвокат Петър Николов от Варна, който е част от доброволците в инициативата.

Преди дни съдът в Ген. Тошево остави петте деца, чието братче почина от отравяне с препарат против гризачи, за отглеждане при бабата и дядото.

Социалните служби заведоха искове по Закона за закрила на детето след като майката Росица Маринова, заряза близките си и според запознати е отишла при овчар, с когото има връзка.

Бащата на децата, Мирослав, излежава присъда във варненския затвор.

По време на делото на 24 февруари, той беше доведен в съдебната зала, за да даде съгласието си децата да бъдат настанени при родителите на бившата му съпруга до навършване на пълнолетие.

Росица Маринова не се е връщала от 10 декември в Кардам.

По думите на бабата на децата Стоянка Иванова, тя питала настойчиво за детските надбавки, но не и за здравето на рожбите си.

След трагедията, семейството трябваше да напусне жилището, където се отрови едно от децата, и където е живеело в мизерни условия. По-късно съседка предостави къщата си на Стоянка и децата докато успеят да си стъпят на краката.

Четири месеца по-късно те ще влязат в собствен дом, благодарение на усилията на хора, взели присърце съдбата на семейството от Кардам.

Децата - три момичета на 4, 7 и 11 г. и две момчета - на 5 и 13 г., в момента са добре.

Стоянка с радост се грижи за тях и се старае нищо да не им липсва. Добри хора помагат с дрехи и обувки, споделя тя.

Адвокат Николов с бабата на децата
Адвокат Николов с бабата на децата
Майката Росица не се интересува вече от децата си
Майката Росица не се интересува вече от децата си