Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Главният прокурор Иван Гешев в Кричим.
Главният прокурор Иван Гешев в Кричим.

Двама прокурори от ВКП говориха с колегите си от ОАЕ на високо равнище. Държавата свърши всичко, което трябваше по случая с Васил Божков, сега топката е в ОАЕ. Да му се молим да се върне ли. Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на посещението си в Ихтиман, където се провежда поредната операция на МВР срещу битовата престъпност. 

"Наглост е адвокати на подсъдими и обвиняеми олигарси да предлагат промени в конституцията за прокуратурата, това е все едно прокуратурата да иска промени в Закона за адвокатурата", каза още Гешев. Според него точно подсъдими и обвиняеми олигарси искат слаба и неработеща прокуратура. 

"Има една гранична линия. От едната страна са интересите на хората, от другата са на престъпниците и олигарсите. Политиците трябва да изберат на чия страна ще застанат", каза главният прокурор. Той поясни, че не знае каква е целта на събеседванията в президенството за промяна на конституцията, но посочи, че за разлика от адвокатурата, никой не е искал становище от прокуратурата.