Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Близо половин милион лева са откраднати от болницата в Раднево Общинската болница в Раднево. СНИМКА: "Гугъл стрийт вю"

Близо половин милион лева са откраднати от април 2018 до края на 2019 г. от общинската болница в Раднево. Парите са вложени в апартамент, две коли и златни накити. Това съобщи пред журналисти наблюдаващият прокурор Емилия Вакарелска, зам.-окръжен прокурор на Стара Загора, цитира думите й БТА

Снощи състав на Окръжния съд в Стара Загора постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за управителя на болницата д-р Мая Узунова и двама нейни подчинени - началникът "ТРЗ" и "Личен състав" Марта Стефанова и Слави Иванов, служебен шофьор. С мярка "домашен арест" е напусналата преди седмица здравното заведение главна счетоводителка Мария Атанасова.

Разследването започна по два сигнала за пране на пари, които бяха подадени до прокуратурата и ДАНС от кмета на Раднево д-р Тенчо Тенев и председателя на местния общински съвет д-р Румен Йонков, обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов. В хода на разследването са установени и нови престъпления. Съставени са на 10 лица от здравното заведение 79 граждански договора, по които не е извършвана дейност, но са изплатени близо 84 хиляди лева. Четири от лицата са с мерки от съда, но останалите шестима не са знаели за съществуването им. Възнагражденията са изплащани в условията на задлъжнялост на дружеството, което се финансира от НЗОК и Община Раднево.

Ако бъдат доказани обвиненията срещу управителя на болницата - д-р Мая Узунова, се предвижда наказание до 15 години, а за останалите между шест и осем години, съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Медиците от общинската болница в миньорския град от три месеца не са получавали заплати.

Разследването, което се води от Националната следствена служба, продължава. Емилия Вакарелска не изключи в хода на следствието да бъдат привлечени и други длъжностни лица.