Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Японският премиер Наото Кан обеща да предоставя повече информация за случващото се в атомната електроцентрала.
Японският премиер Наото Кан обеща да предоставя повече информация за случващото се в атомната електроцентрала.

 

"Крият информацията от нас. Последно тази сутрин новините съобщиха за сериозна експлозия в реактора. Оттогава по телевизиите пускат глупави кулинарни шоута със смеещи се хора. Не ни казват какво се случва. Опасно ли е? Какво да правим всичките 30 милиона човека, които сме в Токио в момента", гневи се френски гражданин, който се намира в японската столица. От най-популярният сайт за обмен на видео той обяснява, че японското правителство съзнателно укрива информация за обстановката. И призовава видеото му да бъде разпространено и повече хора по Земята да разберат, че е възможно в момента Япония и света да се намират на прага на ядрена катастрофа.

Видеото можете да видите тук

"Фукушима" има 11 реактора. На практика е най-голямата атомна централа на земята. Намира се на 200 километра разстояние от Токио. Гори. А на нас ни казаха да не излизаме от вкъщи и нищо повече", уплашен е френският гражданин. И показва на телевизионния екран шоу със смеещи се хора. Темата е кулинарна. Всички са екзалтирани и щастливи.
"Това е подигравка. Става дума за живота ни. Доказателството, че се е случило най-лошото, е тук! Вижте с очите си как крият информация", тресе се в истерия французинът, намиращ се в момента в японската столица.

На фона на това премиерът на Япония Наото Кан обеща да предоставя на международната общност повече информация за ситуацията в АЕЦ „Фукушима 1", в отговор на съответната молба от генералния директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Юкио Амано, предаде агенция Киодо.

На свой ред японските медии засилиха критиките към премиера Кан и оператора на централата Tokyo Electric Power Co (TEPCO) за липсата на достатъчно информация, самият премиер е поискал от TEPCO да разбере "какво, по дяволите, се случва", предаде японската телеграфна агенция "Киодо".