Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: sopharmagroup.com
Снимка: sopharmagroup.com

"Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там", каза за "24 часа" бизнесеменът Александър Чаушев за къщата в Барселона, за която каталунският вестник "Периодико" писа, че е закупена от премиера Борисов за бившата моделка Борислава Йовчева. Чаушев каза това и преди години, когато скандалът пак бе притоплен.

Красавицата обаче е живяла някога в луксозния имот като наемателка, но Чаушев не я познава лично. Взаимоотношенията им преминават през посредничекса брокерска фирма. "Нямам представа дали е живяла сама. Нито съм бил там, нито съм живял в Барселона през това време", добави бизнесменът. Той е закупил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма. Преди да купи имота сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му, каза той.

"В Испания има гигантски бизнес за преотдаване на имоти под наем. Това е т.нар. "хестура" - вид услуга, при която фирма отдава под наем, хора чистят, поддържат имота и с оставащите пари, изплащат на собствениците", обясни Александър Чаушев. Той самият е живял за кратко в Испания през далечната 1992 г.

Последната му среща с Бойко Борисов е била още преди да стане министър-председател. "Познаваме се служебно. Беше собственик на голяма охранителна фирма. Имали сме служебни взаимоотношения. В интерес на истината се справяше прекрасно с работата", каза бизнесменът.

"Работил съм преди 16 г. в "Лукойл" Сега нямам компании, а множество постове в публични компании", каза още той. За статията в каталунския вестник "Периодико" научава от приятели, които му я изпращат. "Нелепо е всичко. Някакъв селски мотив виждам тук. Това е някаква политическа игра, но от слаби играчи. Нещата са смешни. Това е долнопробна история", казва бизнесменът. Не смята, че някой може да се опитва да му навреди.

Испанските власти не са го търсили около разследването. "Проверил съм 10 пъти. Включитело и днес. Оставил съм координати при адвокати, брокери, на самия адрес, в общината. Никой не ме е потърсил", добави Чаушев.