Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цвета Караянчева КАДЪР: БНТ
Цвета Караянчева КАДЪР: БНТ

Искам да изкажа съболезнования на загиналия българин в Германия. Това каза пред БНТ председателката на парламента Цвета Караянчева. 

"Разделението за което работи президента 3 г. обра своите плодове на шествието за Левски. Няма как да има освирквания. Оскверниха смъртта на Апостола. Не беше уместно да се прави това шествие в този ден. Едното беше поклонението на църквата, другото беше неговото. Нека има шествие, нека има такива прояви, но не в деня на Левски, когато всеки родител хваща детенцето си и го води там. През целия ден всеки оставаше по едно цвете. Къде отива поклонението? В такива моменти българите трябва да са обединени", каза тя. 

"Имаше партии, които обикновено са обичайните протестиращи. Да, имаше и хора, които са дошли да видят президента. Никой не спира правата му. Но вие как се почувствахте, аз се почувствах обидена. Не мисля, че беше уместно това събитие в този ден", каза още тя.

"За мен Румен Радев трябва да бъде обединител, трябва да бъде и моят президент, не само на БСП. За тези 3 г. какви проблеми е решил той на хората? Когато участваш активно в политиката, няма как това да не бие по твоя рейтинг, не може да угодиш на всички. Правителството се справя и е стабилно. На 30 януари и президентът го каза, след 4 дни свали доверието, въпреки, че няма как да го свали, защото то е дадено от българските граждани. Нека критикува, за нас е важно да има коректив, но нека има конкретика", каза още Караянчева. 

"Правителството мисли и работи за всички български граждани. Кой помогна на кмета на Перник? Няма значение кой от коя партия е. Президентът е обединител. След изборите ние ставаме едно. Аз също имам политически пристрастия, но не го правя, винаги гледам в залата да е спокойно, винаги гледам да дам думата на всички. Винаги по една процедура аз съм изключително толерантна да чуя забележките", каза председателката на парламента. 

"Ситуацията в Перник ни подсети да проверим всички язовири. Ние се учим понякога и от грешките си", каза още тя.

"Вчера прочетох едно заглавие - ние сме първенци в намаляването на контрабандата. Това са възможностите на бюджета. Вижте какви градове имаме вече, вижте каква инфраструктура имаме. Ако имаш добър стопанин - къщата ти ще свети", добави Караянчева. 

"Аз не съм съгласна с г-н Симеонов за медиите. Те са коректив, трябва обективно да отразяват. Никой политик няма право да ги контролира или насочва или да оказва натиск. Те са свободни и имат право да коментират, каквото решат. Има граници, които не трябва да се престъпват. Иван Гешев каза: Няма да позволя политици да ми казват какво да правя. Всеки има право да дава съвети, но не и къде да се насочват действията, той си знае работата, затова е там", каза Караянчева. 

"Аз не съм за машинното гласуване. Ще дадем сума немалка и тя не е еднократна - ще има поддръжка, складиране, обслужване. Имаме работна група, която дебатира по тази тема. Според опозицията всички избори, които печели ГЕРБ, са манипулирани. Това ще стане и с машините. Ако има балотаж, машините трябва да се носят до София да се преформатират, това е транспорт. Давам пример с моята майка - тя е интелигентна жена, но има страх от такива устройства. Тя има още от сега страх. Доколкото разбирам, докато не набереш всички данни на първата страница, не може да минеш на втората. Кой ще й помогне, къде е тайната на вота? За какви манипулации говорят от БСП, бюлетините се късат, имат номер, имат печати, има протокол", каза още той.