Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

38-годишната Невена Йорданова ще напусне ареста и ще си отиде у дома с монтирано електронно устройство за наблюдение. Това реши днес варненският окръжен съд.

Йорданова беше задържана в края на миналата година за присвояване на над 1 милион лева от банката, в която е работила като касиер.

Невена се разплака в съдебната зала с думите: “Признавам вината си, ще съдействам на разследването, но искам да си отида вкъщи”.

Наблюдаващият прокурор Светлана Данева заяви в изявлението си, че в момента не е ясно къде са голяма част от присвоените пари и има реална опасност обвиняемата да ги намери и да ги използва за бягство. Събраните доказателства сочат, че тя е извършител на престъплението.

Не е ясно кое е накарало Невена да преведе огромна сума пари на човек, когото не познава лично и никога не е виждала.

Тезата на обвинението е, че в продължение на две години касиерката много точно е обмисляла действията си и част от парите е превела в други сметки.

При разпитите е избягвала да излага подробности. Много вероятно е част от парите да са укрити или да има други съучастници, стана ясно още в съдебната зала.

Съдия Светлозар Георгиев каза в мотивите си за освобождаването на Невена от ареста, че разследването по случая е хаотично и има твърде малко “книжнина”. Предполагаемият съучастник на касиерката, мъж от ромски произход на име Сергей, има повдигнато обвинение и е пуснат под парична гаранция от 10 000 лв.

Георгиев припомни, че Йорданова е била принудена от банката да подпише записна заповед за 1,5 милиона лева още преди досъдебното производство.

Според Георгиев тя няма да се укрие, нито ще извърши ново престъпление, защото вече не е банков служител