Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

43-годишният Тобиас
Снимка: Личен архив
43-годишният Тобиас Снимка: Личен архив

Кървава нощ в германския град Ханау, провинция Хесен. Единадесет души са мъртви, сред тях е и мъжът, открил стрелба на няколко места в града.

Той бе открит мъртъв в апартамента си. Според информация на "Билд" стрелецът е Тобиас Р. - германец, воден от дясно радикални мотиви.

Първите изстрели се чули около 22 часа местно време в наргиле бар "Полунощ" в центъра на града. Нападателят първо е позвънил, а след това започнал да стреля към посетителите в зоната за пушене. Сред жертвите са петима младежи, сред които и жена - кюрди.

Второто местопрестъпление било близо - на приземния етаж на жилищен блок има павилион с надпис „24/7 Kiosk“ на голям стъклен прозорец и рекламна табела на кафене-бар "Арена". Именно това се оказва мястото за още жертви.

На площада пред кафенето има повредена лимузина, предните й прозорци са покрити с фолио.

На 2 км от там също се чуват изстрели. Там полицията открива Тобиас и тялото на майка му - 72-годишна, което също е безжизнено. Според полицията други извършители няма, стрелецът е избягал от местопрестъплението с кола и е извършил самоубийство в дома си.

Установено е, че Тобиас е собственикът на колата, с която е избягал, тя е намерена пред сградата, пред която живеел.

Тобиас, който е 43-годишен, оставил писмо и записал видео, в които говори за необходимостта от унищожаване на определени народи, чието изселване от Германия вече не може да бъде постигнато.

Досега мъжът не е бил разследван от полицията.

Кметът на Ханау заяви, че едва ли би могъл да си представи по-ужасна вечер от миналата.

"Бе ужасна вечер, която със сигурност ще ангажира съзнанието ни дълго време и ще ни остави тъжни спомени", казва Клаус Камински.

Вътрешният министър на провинция Хесен Петер Бойт осъди нападението. "Това е атака срещу нашето свободно и спокойно общество", каза той във Висбаден.

Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер  отмени среща заради трагедията. Той иска да бъде информиран за най-новите детайли по случая.

Снимки: Ройтерс
Снимки: Ройтерс