Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвиненият за убийството Илиян Рангелов твърди, че е невинен.
Обвиненият за убийството Илиян Рангелов твърди, че е невинен.

Умъртвил Милена Динова от Куртово Конаре с удар с нож в сърцето, ревнувал я

Екип на Спешна помощ му инжектирал лекарството, защото изглеждал съкрушен

Диазепам, алкохол и полицейски натиск. Тия три неща могат да намалят присъдата на Илиян Рангелов, който на 28 декември 2016 г. с един- единствен удар с нож уби в сърцето годеницата си Милена Динова.

Тази адвокатска стратегия се видя при повторното разглеждане на делото срещу младия мъж в Пловдивския окръжен съд. Процесът

започна втори

път през 2020 г.,

след като ВКС

отмени

наказанието

от 16 години

затвор заради процесуални нарушения. Версията на Илиян и защитата му е, че е невинен и направил лъжливи самопризнания под влиянието на диазепама и полицейски натиск, премесено с много алкохол в кръчмата на Куртово Конаре.

Съдът назначи за заседание на 12 март нова експертиза

как се отразява

лекарството в

комбинация с

алкохол

преди убийството и можел ли е той да ръководи действията си.

Съдът поиска и информация кой екип от Спешна помощ е отишъл на 29 декември 2016 г. в РУ - Стамболийски, където разпитвали обвиняемият, и дали там са му прилагали медикаменти.

Там Илиян изглеждал много съкрушен и медиците му инжектирали диазепам.

Трагедията между двамата годеници се разиграва дни преди Нова година - на 28 декември 2016 г. Илиян отишъл на кръчма в Куртово Конаре, където пил вино, а като се върнал в къщи, за пореден път обвинил любимата в изневяра. Ядосана и обидена, Милена тръгнала за нощна смяна в месарския цех в съседното Ново село, където живеят баща ѝ и брат ѝ. Родителите ѝ са разведени. На излизане Динова

обявила пред

годеника си, че

ще го напусне

Изминала само стотина метра, когато той я настигнал. Хванал й рамото, извъртял я към себе си и пробол гърдите. Върнал се у дома, измил ножа, прибрал го в шкаф и легнал.

Красавицата издъхнала на място от остра кръвозагуба. Така я открили колегите, с които трябвало да пътува с кола за Ново село.

Първият заподозрян бил Илиян Рангелов. Когато полицаите пристигнали, се престорил на сънен. Обяснил, че любимата му е излязла за работа, а той легнал. След като му съобщили за смъртта ѝ, изглеждал шокиран и започнал да крещи:

“Кой ми я отне,

ще го намеря и

убия!”

Грабнал телефона и започнал да звъни на баща ѝ. “Идвайте, че Милена е цялата в кръв”, извикал Илиян в слушалката.

Притеснени, лекарите му инжектирали диазепам. Лекарство поставили и на бащата и брата на Милена - Кръстьо и Илин Динови. Те изпаднали в шок, когато пристигнали в Куртово Конаре. Майка й - Ангелина, хванала първия самолет от Гърция, където работела.

Свидетели твърдят, че Илиян неоснователно

подозирал

Милена в

изневери и

вдигал скандали

Двамата имали връзка от 2014 г. На следващата година заминали при майката на момичето в Гърция, където останали около 4 месеца. Илиян не успял да намери работа. Ангелина тогава забелязала странности в характера му и не го харесвала. Рангелов също нямал топли чувства към майката на своята годеница.

“За какво ме докара, да ме командва майка ти ли?”, упреквал той Милена в Гърция и двамата скоро се върнали в Куртово Конаре, където заживели в неговия дом.

Приятелки на Милена забелязали, че през 2016 г. ревността на Илиян се засилила. Привлекателната млада жена правела впечатление в Куртово Конаре и всички я харесвали. Особено мъжете. Това карало годеника да ревнува.

Милена го успокоявала, че съмненията му са неоснователни, но не успявала. Скандалите я измъчвали, но в семейството си не казвала нито дума срещу Илиян.

Оправдала го, че

е по-буен, но

започнал да се

поправя,

което не било вярно.

Илиян признал детайлите от убийството на следствения експеримент, който е записан. Пред камера разказва, че годеницата му го нарекла “боклук мръсен” и затова я настигнал на улицата.

Три години по-късно обаче вече твърди, че кадрите са монтаж и думите му са нагласени. Неговата версия е, че преди експеримента разследващите му обещали да види майка си, ако признае и участва в експеримента. А той много искал да я прегърне.

Лабилна личност, с повишено самочувствие без покритие, е изводът на психолозите и психиатрите. Съдебни медици, направили аутопсията, потвърдиха, че Милена е умъртвена с един удар с нож в сърцето.

“Замахването е било с голяма сила, тъй като оръжието е преминало през връхната дреха, блузата и сутиена”, обясни д-р Светлозар Спасов. Разследващите са категорични, че Илиян Рангелов е убил от е ревност. Той все още не е дал обяснения, очаква се да го направи в края на процеса.

Семейството на Милена не вярва, че съвестта му е проговорила на 31 декември 2016 г., когато си прерязал вените в ареста. Според тях е разигравал театър, за да бъдат магистратите снизходителни към него.

“Не минава ден, без да мисля за дъщеря ми. Загубата на дете не може да се преживее”, казва Кръстьо Динов. Семейството е убедено, че годеникът е убиецът и очакват да е зад решетките до края на живота си.

Милена и Илиян в щастливите им дни
Милена и Илиян в щастливите им дни