Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЛАДИМИР ПУТИН
ВЛАДИМИР ПУТИН

Докато аз съм президент, у нас няма да има понятия родител 1 и родител 2, а ще има мама и татко”, заяви Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Босът на Кремъл обяви това на среща с работна група, която подготвя предложенията за промени в руската конституция.

Путин обяви, че еднополовите бракове няма да бъдат узаконявани в Русия и ще се признава само съюзът между мъж и жена. Така той отговори на въпрос за предложение в конституцията да бъде записано, че семейство може да бъде само съюзът между мъж и жена, тъй като досега това не е отбелязано.

Путин отговори, че по принцип е съгласен с предложението, но смята за необходимо то да бъде внимателно обмислено. В същото време президентът открои разликата между понятията “семейство” и “брак”.

“Казвате, че семейството е съюз на мъж и жена. А ако то е непълно, какво правим тогава? Трябва да се уточнят някои неща. Бракът е съюз между мъж и жена, със семейството нещата стоят малко по-другояче”, каза Путин.

Групата, отговаряща за промените, е разисквала и искането на Путин за даване на допълнителни правомощия на парламента и премиера при запазване на силна президентска власт. (24часа)