Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тонка Драгиева получи 1 г. условно, 200 лв. глоба и остана без книжка

Пловдивският районен съд одобри споразумението между прокуратурата и пияната учителка от Хисаря Тонка Драгиева. Тя се размина с ефективно наказание и получи 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок, няма да шофира 12 месеца и ще плати 200 лева глоба.

"Излизам от професията и ставам кинезитерапевт", заяви след края на заседанието тя. Каза, че съжалява за случилото се, но е разочарована, че никой не я подкрепил.

"Не съм броила чашите си, пих бяло вино, но не зная какво количество съм изпила. В никакъв случай не е голямо", заяви 44-годишната физкултурничка.

След запоя до 4 сутринта, тя се качила на автомобила си и тръгнала за работа, когато била спряна за проверка. Дрегерът отчел 1,85 промила алкохол. Драгиева твърди, че никога не си била позволявала да ходи пияна на работа.

Днес Димитър Димитров, учителят по история и цивилизации в силистренското училище "Иван Вазов" е напуснал работа.

Сутринта е бил отстранен от занятия.

Припомняме, че вчера по време на учебен час от негова дреха изпада боен пистолет. Оръжието е законно притежавано, но е нарушена законова разпоредба, която забранява откритото носене на оръжие в лечебни и здравни заведения, училища и детски градини.

Съгласил се е да подпише споразумение за напускане по взаимно съгласие, съобщи Габриела Миткова, началник на РУО – Силистра.