Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Марков СНИМКА: Архив
Георги Марков СНИМКА: Архив

Много съжаляваме за издънката на държавния глава, но ние вече не го считаме за президент на всички българи. Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков за решението на президента Румен Радев да свали доверието си от правителството в декларация от парламентарната трибуна.

„Това, което казвам от името на парламентарната група на ГЕРБ е следното: много съжаляваме за тази издънка на българския държавен глава. Ние не злорадстваме. Не му се радваме за тази груба грешка. Ние вече не го считаме за президент на всички българи. Ние оставаме верни на нашите избиратели, с които ще победим и 2021 г. и ще вървим напред и без, и въпреки президента“, зарече се той. Подчерта обаче, че никой не си е позволявал такова разделение досега. Според него Радев разделил народа, като обявил, че така едва ли не ще подкрепи всички граждани извън тези, които са гласували за ГЕРБ.

“Той го направи и той вече не може да бъде президент на нашите избиратели. Той ги обиди“, продължи Марков.

И какво като гласува вот на недоверие на правителството? Сега то ли трябва да му гласува на него?, попита още депутатът.

Нашият премиер превъзхожда президента в едно много важно нещо - обичлив човек е, подчерта той. И даде за пример, че макар кметът на Перник Станислав Владимиров да е издигнат от БСП, Борисов го е нарекъл “наше момче” и работи с него. Казал и, че обича еднакво Меркел и Орбан.

Ние ще решим, защото имаме достатъчно брой депутати по волята на българските избиратели, дали да искаме импийчмънт или не. Можем да вкараме такава процедура, когато чуем решението на Конституционния съд. Това, което казваме обаче, че е безпрецедентно българския държавен глава да раздели нацията и да каже, че той е само с тези милиони, които не са гласували за ГЕРБ, а не е с тези милиони, които 8 пъти на парламентарни избори избират партията ГЕРБ, каза още Марков.