Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Лом призна за виновен и наложи наказание – глоба на ловец, отстрелял незаконно патици и гъска в района на село Горни Цибър, община Вълчедръм.

На 22 януари 2019 г. вечерта в землището на Горни Цибър, при разклона за ракетна площадка на село Златия, след сигнал на тел. 112 служители на Районното управление на полицията - Лом и Държавно горско стопанство – Лом заловили Р. И. Я., който бил въоръжен с ловен автомат и носел две убити зеленоглави патици и една гъска. Извършената на място проверка и образуваното досъдебно производство установили, че мъжът притежава ловен билет, заверен за 2019 г., но ловувал в забранено време - неловен ден за лов на патици и гъски, и на забранено място и убил с огнестрелно оръжие – пушка, 12 калибър, птиците.

За извършеното от Р. И. Я. престъпление Наказателният кодекс предвижда две алтернативни наказания: „пробация до шест месеца“ или „глоба от сто до триста лева“.

Тъй като обвиняемият не е осъждан и е с чисто съдебно минало съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание глоба в размер на 1 000 лева, която да заплати в полза на държавата.