Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Генерал-майор Цанко Стойков Снимка utroruse.com
Генерал-майор Цанко Стойков Снимка utroruse.com

Вероятно е записван началникът на ВВС ген. Цанко Стойков, каза пред Би Ти Ви ген.Тихомир Стойчев по повод изтеклите записи от прокуратурата между него и президента Радев.

Притеснява ме, че много публично се появява целева информация. Става дума за събития между 2004-2005 и 2016 г., когато Радев стана президент. Ако върху президента тежи някакъв имунитет, то върху неговата съпруга такъв няма, каза той. Във всички случаи съдебната власт трябва да се произнесе, но без политически пристрастия, смята той. Ако сегашната г-жа Радева е била назначавана на 2 длъжности, проверката трябва да изясни. Защо този разговор ген. Стойков го води по телефона, а не е отишъл при своя тогавашен началник Радев и защо е трябвало да бъде записван, не е ясно. Може и някой да е инициирал този разговор, за да бъде прихванат Радев, вероятно това е ДАНС, каза Стойков.

Само парламентът можел да разследва президента

Два факта не будят съмнение - че президентът е назначил жена си, без да има това право, и че има укрити документи, каза пред БиТиВи Румяна Коларова. Президентът не може да бъде разследван за неща, които са се случили преди да заеме тази длъжност, каза Юрий Асланов.

Не е случайно че в деня, когато президентът се отчита, прокуратурата огласи СРС-та, на които е записан Радев, каза Асланов. Ситуацията е режисирана така, че активната страна да е президенът - той иска доказателства, той си търси белята, контрира Румяна Коларова. Тя припомни, че и президентът Плевнелиев е бил разследван, но ставало въпрос на игра на нерви.