Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йосиф Йосифов
Йосиф Йосифов

МАФИОТСКИЯТ бос Йосиф Йосифов, който затри двама души при катастрофа в Бояна, има високопоставени покровители сред бивши и настоящи шефове в МВР. Това твърдят пред "168 часа" възмутени кадри от системата. Те разказват, че чадърът бил опънат заради силните позиции на Йосиф в синтетичните наркотици. Създал ги е още по времето на легендарния Фатих. Йосиф е близък с кюрда, а години по-късно купува къщата му в Бояна. Бизнесът на Йосиф с амфетамините не е разколебан, въпреки няколкото разбити лаборатории в Сливенския район, категорични са експерти по темата.

Високопоставените ченгета-покровители

и Йосиф "се харесват" след ареста му през 2004 г. Той и брат му Пламен са задържани при шумна полицейска акция в сливенския ресторант "Национал" под ръководството на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов и главния прокурор Никола Филчев. Йоско е докаран в столицата, разпитват го в сградата на бившата НСБОП на бул. "Черни връх". Йосиф се държи арогантно като недосегаем. Мълчи на разпитите или процежда през зъби, че нищо не може да му направят, спомнят си ченгета. Не след дълго той наистина е на свобода, а проблемите му с правосъдието са размити във времето. Медиите загубват интерес и затова мнозина си мислят, че е слязъл от сцената.
"Нищо подобно! Йоско е незаслужено подценяван, включително и от "колегите" си от подземния свят - категорични са източниците на "168 часа" - След разстрела на Косьо Самоковеца около него се пошумя и той се покри. Повдигнаха му някакви обвинения за подбудителство към убийството на Константин Димитров, за

притежаване на наркотици и незаконно оръжие

но всичко беше смачкано."
Позабравеният от медиите сливенски герой успява през изминалите години да съхрани силното си присъствие в бандитските среди в Европа и най-вече сред българската диаспора в Холандия. Йосиф и брат му Пламен са сред първите емигранти веднага след промените. Още тогава се налагат в престъпните среди първо в Германия и Холандия, а след това и в други страни, като работят заедно с чешки и украински мафиоти. Огромната част от нашите проститутки в Централна и Западна Европа идват и досега точно от Сливен.
По полицейски данни 42-годишният Йосиф продължава да е лидер в сводничеството и наркотиците. Новият момент в дейността му е рекетът над позамогнали се български емигранти. В момента за сливенския "герой" рабо                                                                                                                                                                                                           тят няколко силови бригади, категорични са източници от средите на нашата емиграция. Те твърдят, че Йосиф лично подбирал момчетата, които работят за него. Повечето от тях били възпитаници на спортното училище в Сливен. Сериозни бизнесмени от български произход в Холандия вече са

пропищели от рекетьорските им набези

Полицията там не се церемони с подобни "герои", но въпреки това рекетьорите на Йосиф взели страха на българските бизнесмени. Те ги заплашвали, че ще се разправят с близките им, които са останали в България. Затова хората предпочитали тихо и кротко да си плащат, вместо да излагат семействата си на опасност от отмъщение.
Един от най-доверените лейтенанти на Йосиф в Амстердам е Калоян Д. Той също е родом от Сливен. Потърпевши го описват като набит, мускулест, с бръсната глава и огромни татуировки. 
Комисията Кушлев е наложила запор върху дяловете на Йосиф Йосифов във фирмата му "ДИД". Тя и без това е в ликвидация.
Проверката на имотното състояние на Йосифов показва, че той е натрупал завидно имане, въпреки че е много трудно да се открият приходи от негов легален бизнес у нас. 


Недосегаемият

Йосиф се показа "на светло", след като мъртво пиян предизвика зверска катастрофа. На 2 март той навлиза с бронирания си джип в насрещното движение преди кръстовището на улиците "Пушкин" и "Иваница Данчев" в столичния квартал "Бояна". Загиват двама души - 32-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев, а другите двама техни спътници са в болница.
Експертиза показа, че сливенският бандит е карал с 2,6 промила алкохол в кръвта. Преди да подкара мерцедеса си, Йосиф се забавлявал цяла нощ в чалгарски клуб.
Соченият от МВР за бос на своднически банди в Холандия Йосиф Йосифов също е пострадал. Той е със счупени ребра, но със сигурност ще оцелее.

КАТАФАЛКА: Черното бронирано кубче на Йосиф затри двама мъже.
КАТАФАЛКА: Черното бронирано кубче на Йосиф затри двама мъже.
НЕДОСЕГАЕМИ: Йосиф и брат му Пламен гастролират в съдебната зала, но без резултат.
НЕДОСЕГАЕМИ: Йосиф и брат му Пламен гастролират в съдебната зала, но без резултат.