Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПИЧ: Емил Божинов е в отлично настроение няколко седмици след побоя.
ПИЧ: Емил Божинов е в отлично настроение няколко седмици след побоя.

 

 

ТАКСИТО ме остави пред вратата на къщата. Явно са ме проследили.
Скочиха ми четирима. Удариха ме веднъж. Паднах. Пребъркаха ми джобовете набързо. Взеха пари и документи. След това избягаха", разказва бащата на Валери Божинов - Емил.

За пръв път таткото на нападателя разкри подробности около скандалното нападение върху него. Преди няколко седмици медиите гръмнаха с
най-разнообразни версии
за побоя. Сред измислиците бяха дългове от комар, инсценировка, пиянски търкал и екшън заради жена. Емо Божинката, както е известен бащата на Валери, се смее на всички истории. Той е в отлично състояние. По лицето му няма и следа от побой.
В ранния следобед Божинов е решил да се разкърши в радомирското село Друган, като понацепи дърва. Къщата, където е роден, се намира в една от махалите и е отдалечена от центъра на селището. Емил предпочита да се отдалечи от шумотевицата на големия град. Понякога ходи до София или до Лясковец.
"Истината е следната - започва подробното описание на случката Емил Божинов. - Бях в дискотеката на Велизар Димитров в Перник (б.а. "Дрийм"). Останах до късно. Някъде към 5-6 сутринта тръгнах да се прибирам. Видели са ме, че имам пари. Разполагах с близо 3000 евро. Хванах си такси.
Проследили са ме
с автомобил. Уличката до моята къща е много тясна. Изчакали са някъде да мине таксито. Докато отключа портата, ми скочиха. Беше тъмно. Не видях нищо. Взеха ми сигурно към 2700-2800 евро, телефона и документите."
Неприятната случка вдига на крак полицията в целия окръг. Униформените се мобилизират. 10 часа по-късно залавят трима от нападателите. Четвъртият,
който е тарторът на бандата
все още се издирва. В него са останали най-голямата част от откраднатите пари. Полицията намира само 500 евро.

"Цветан Цветанов се е намесил, за да може по-бързо да хванат бандитите - хвали органите на реда Емил Божинов. - Чух се с Валери по-късно. Беше много притеснен. Каза, че сто човека му се обадили. Откраднаха ми и телефона. Лошото е, че имах много номера в него. Сега съм без документи. От полицията дадоха временна бележка, докато издадат нова лична карта и шофьорска книжка."
Емил Божинов предполага, че нападателите са били отчаяни наркомани.
"Със старите играчи в Перник и региона нямам никакви проблеми, защото се познаваме - споделя Емо Божинката. - Лошото е, че младите нямат никакво уважение."
Бащата на Валери съжалява, че с инцидента е притеснил футболиста на "Парма". Според таткото в момента Божинов-младши
има леки проблеми
които са свързани с треньора.

"Ситуацията в клуба е много тънка - разкрива Валери Божинов. - Половината играчи на отбора не си говорят с треньора. Вижда се, че нещата не вървят. Ръководството не може да го смени, защото трябва да плати голяма неустойка. Предпочитат да свърши сезона."
В момента Валери Божинов рядко попада в титулярния състав. Това се отрази и на неговата форма. "Парма" се намира на 15-о място в класирането. Тимът
се бори за оставане в елита
на Серия "А". Клубът на българина е само на точка от зоната на изпадащите. "Парма" няма победа в седем поредни мача. До края на сезона Валери Божинов и неговите съотборници имат изключително тежка програма. Сред съперниците са "Наполи", "Интер", "Лацио", "Удинезе", "Палермо" и "Ювентус".