Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Институциите търсят кой е замърсил река Марица и е отровил рибата
Институциите търсят кой е замърсил река Марица и е отровил рибата

Стотици отровени риби изхвърли река Марица. За това сигнализира кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев във фейсбук.

"Още в 8 часа тази сутрин бях уведомен за проблема и въпреки че съм в чужбина, предприех мерки, за да бъдат уведомени всички институции. Това е голям проблем. След проверка от страна на полицията и РИОСВ вече е установено, че замърсителите не са на територията на Стамболийски", пише Мараджиев. Изхвърлената риба е на бента до реката и е в землището на община "Родопи", но след като се разбрало, че и в с. Три водици има мъртва риба, територията на търсене на замърсителя е разширена. Предполага се, че е в Пазарджишко.

"Разпоредил съм на заместника ми Любомир Марков да следи ситуацията. Той е от рано на място заедно с полицията и ще остане там, колкото е необходимо. Обходил е целия терен. Към момента на мястото има и общинска охрана, за да не започнат хората да събират рибата и да решат, че е годна за ядене", уточнява Мараджиев.

Той е разговарял с директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Галин Николов, за да го информира за взетите мерки. Сигнализиран е и началникът на полицията в Стамболийски гл. инспектор Ангел Керпиев. Кметът на Триводици от своя страна също следи населението да не прибира отровената риба.Според Мараджиев до няколко часа виновникът, който е някъде в Пазарджишка област, ще бъде открит.