Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Купоните и тортите за юбилеите на БНТ вече ще са мираж за стотици настоящи служители на телевизията.
Купоните и тортите за юбилеите на БНТ вече ще са мираж за стотици настоящи служители на телевизията.

 

ПРЕДИЗВЕСТИЕ за освобождаване ще получат около 400 служители на БНТ в средата на март.
Това съобщиха пред "168 часа" работещи на "Сан Стефано" 29. По думите им предизвестията ще бъдат връчени на 15 март. Според служители на БНТ около 300 от освободените ще са от тези, които до момента са били на трудови договори. Останалите 100 души били пенсиониращи се в момента служители. Според слуховете в БНТ запазена от съкращения ще остане единствено Дирекция "Новини и актуални предавания". Навремето неин шеф бе настоящата генерална директорка на БНТ Вяра Анкова.
Очаква се в най-скоро време достояние да стане и новата структурна схема на БНТ. Тя трябваше да е готова още в началото на годината, но това така и не се случи. Според запознати чрез преструктурирането
 

ще се стигне до обединяването

на различни звена, откъдето всъщност идвало и намаляването на бройките заети хора.
Засега промените вече са налице в автосервиза на БНТ. С решение на Управителния съвет той вече е даден под наем за три години. Служителите, които преди това работеха в него - 5-6 души, са освободени. В поредица статии "168 часа" писа за нарушенията, които доклад на предишния финансов директор на телевизията Димитър Чапанов бе установил в автопарка. Сред тях бяха точене на служебен бензин, бракуване но нови части за автомобилите, ползване на коли на медията от роднини на бившия шеф на "Автотранспорт БНТ" Николай Манолов и много други. В резултат ръководството на телевизията започна разследване. Манолов обаче не бе изгонен, а само бе понижен в длъжност механик. Оказа се, че той имал над сто дни невзет отпуск. В края на март бившият шеф на автопарка ще се пенсионира и БНТ ще трябва да му изплати всичките невзети дни отпуск.
Другият основен "герой" от статиите на "168 часа" - бензинджията Михов, също се отърва от съкращение. Именно той бе човекът, сниман как налива в туба от служебния бензин и я слага в колата си. Въпреки това бензинджията не бе освободен от "Сан Стефано" 29. В момента Михов също се води главен механик. Държавната телевизия зарежда от "Лукойл" и хванатият в крачка  да точи служебен бензин служител отговаря за картите,  

които БНТ получава от рафинерията.

Очаква се съкращения да има в регионалните центрове на БНТ и в Дирекция "Техника". Как точно и по какви критерии са определени служителите, които ще бъдат освободени, "168 часа" така и не можа да разбере. Чрез пресцентъра на БНТ изпратихме въпроси на генералната директорка на телевизията Вяра Анкова. До редакционното приключване на броя отговори от нея нямаше.



Не могат да си изберат външни продукции

ШЕФОВЕТЕ на БНТ са удължили срока за оценка на част от предложенията в конкурса за външни продукции.
Със заповед на генералния директор на БНТ срокът за избор на "ежеседмично предаване за съвременния начин на живот" и такова "за културата, изкуството и средата на младите" се удължава до средата на март. От телевизията не уточняват дали това е, защото не им харесват постъпилите предложения, или защото не могат да си изберат само по едно.


Телевизията без щанд на тв пазара в Кан

ДЪРЖАВНАТА телевизия, която се издържа и от данъците на данъкоплатците, няма нито едно предаване, с което да участва на престижния международен тв пазар в Кан!
По тази причина Управителният съвет е решил да не наема щанд за телевизионното събитие в Кан, което ще се проведе от 4 април до 7 април 2011 г. По същата причина под въпрос е и участието на БНТ в изложението от 3 октомври до 6 октомври 2011 г.

 

От всички служители в сервиза, шефовете на БНТ запазиха сгащения да точи от служебния бензин.
От всички служители в сервиза, шефовете на БНТ запазиха сгащения да точи от служебния бензин.