Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първи шамар за Джонсън от Камарата на лордовете - и то именно в полза на европейските имигранти във Великобритания!

Лордовете не допуснаха проектозаконът за оттегляне от ЕС, който изключва поправката, предлагаща процесът по получаване на Уседнал статут да се превърне от кандидатстване в проста декларация, която води до издаването на физически документ, да мине тихо като през пустиня.

Голямо множество сред лордовете подкрепят улесняването на европейските граждани в борбата им за нов, сигурен и адекватен имиграционен статут и това е немалък жест. В сегашният си вид Уседналият статут вече създава проблеми и ще създаде още много в бъдеще.

Основен недостатък на сегашната система е липсата на физически документ, доказващ веднага легалното пребиваване и правата на притежателят на статута. Това дава простор всякакви институции и служители произволно да злоупотребяват с европейските граждани, опитващи се да достъпят здравни и социални услуги, които им се полагат. Също така, често създава условия за превантивна дискриминация при наемане на работа или жилище.
Това не е хипотеза, а ежедневие.

Проектозаконът е върнат в Камарата на общините, където вероятно с тъпо упорство ще бъде прегласуван в осакатения си вид.

[Защо ли?
Имигрантите (и бедните, естествено). Трябва. Да. Страдат.
Канон първи и последен на дивия тоталиТоризъм.

*Oт фейсбук!