Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емилиян Гебрев Снимка: Архив
Емилиян Гебрев Снимка: Архив

От прокуратурата на Република България разпространиха видеозаписи за Емилиян Гебрев, пратени във ФБР за експертиза.

Във връзка с публикация в сайта на прокуратурата от 10.12.2019г. (https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/pressyob-sht-enie-57) и предвид високия обществен интерес по водено от Софийска градска прокуратура разследване за опит за убийство, чрез отравяне на Емилиян Гебрев, главен директор и собственик на фирма „ЕМКО“ ООД, на неговия син Христо Гебрев и на В.Т., директор „Производствена дейност“ в „ЕМКО“ ООД, пресцентърът на ПРБ предоставя записите от охранителна камера на подземен паркинг на търговското дружество.

След извършен анализ на записите от охранителната камера, се вижда, че маскирано лице се движи между автомобилите на дружеството. В тази връзка в лаборатория на ФБР е възложена видео-техническа експертиза, която да установи самоличността на лицето, евентуално съпричастно към извършеното престъпление.

Записите се предоставя след разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК.

Една от версиите за опита за убийството на Емилиян Гебрев е свързана с доставка на оръжие за Украйна, а не заради контрола над “Дунарит”. Офицерът от разузнаването на Русия Сергей Федотов, който е свързан с отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания, е наел хотелска стая с пряка видимост към паркинга на фирма “Емко” дни преди Гебрев да влезе в болница. Това са само малка част от фактите, които прокуратурата вече обяви.