Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Неделя вечер” в Чикаго

На 16 ануари в Чикаго беше премиерата на пиесата “Неделя вечер” на Захари Карабашлиев (Аскеер 2009, за „Най-добър нов текст“), с режисьор Златомир Молдовански.

Американската премиера на пиесата е първата продукция на Rose Valley Theatre Group - българо-американска театрална формация, която има за цел да поставя подбрани български пиеси на англисйки език на американска сцена. Създатели на театралната трупа Розова долина са режисьорът Златомир Молдовански и българският културен център Магура в Чикаго.

В екипа са млади американски актьори от прословуатата чикагска театрална школа Second city. Както и младата и талантлива актриса Джулия Стоянова, която е дизайнер на костюмите в тази пиеса и Пауна Всилева, музикат хип-хоп и рап, която написа част от музиката за пиесата. Част от музиката е на БТР, които я подариха на режисьора.

Голяма част от средствата за постановката са събрани от българи в Чикаго.

Предвидени са 16 представления в периода от 16 януари до 9 февруари. Пиесата ще се играе всеки четвъртък, петък и събота от 19:30ч. и всяка неделя от 14:30ч. в Greenhouse Theater Center - Lincoln Park, Чикаго.