Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: Архив
Корнелия Нинова СНИМКА: Архив

„Пак се правят политически назначения без експертиза. Това няма да промени нищо. Нищо не се променя в стила на управление и допускам, че ще се продължи по старому, затова нашата цел е промяна на модела”. Така председателят на БСП Корнелия Нинова коментира в предаването „Тази сутрин” неофициално спряганите имена за нов екоминистър, които са Искрен Веселинов, Николай Кънчев и Емил Димитров-Ревизоро.

Според Нинова назначаването на поста на коалиционен партньор се прави, за да се запази коалиционният мир.

„Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление, затова нашата амбиция е да сменим цялото правителство”, каза още Нинова.

„Въпросът за отговорността седи отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но не и начина на управление. Системата е сбъркана, а не хората и това трябва да се промени”, каза тя.

На въпрос дали оставката на бившия вече екоминистър Нено Димов би отказала левицата от внасянето на вот на недоверие, свързан основно с провал в сферата на екологията, Нинова заяви, че той е свързан не само с водите, но и с боклука.

„Проблемът с язовирите е национален, не само в Перник. Сега сме се съсредоточили, защото там е най-тежко, но ще изгърмят още градове. Оставката на Нено Димов дава само допълнителни агрументи за вота на недоверие, който е комплексен по тема екология, включително и за безконтролното горене на боклук”, обясни Нинова.

„За нас е много важна темата за боклука от третия свят. Над 700 т. са докарани у нас за 4 години, от които 3 тона болнични отпадъци. Кой контролира вноса и горенето им у нас?”, каза лидерката на БСП, като намекна, че се заформял скандал и в енергетиката и се затяга положението и в здравеопазването.

За вота Нинова разчита да бъдат подкрепени от ДПС, „Воля” и независимите. Консултациите по вота започват в четвъртък.

Нинова коментира и отказа на Иван Гешев преди седмица да я приеме за среща, като заяви, че го разбира, тъй като няколко дни по-късно е последвал и арестът на Нено Димов.

Във връзка с намалената партийна субсидия, Нинова заяви, че партията изпитва финансови затруднения, но не са във финансова криза.

„Направихме от 1 януари доста промени, намалихме журналистите в телевизията, такива промени направихме и в централата, за да се справим”, каза още тя.