Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Приятели,

преди дни бе отстранен военен офицер от гвардията на черните чалми в Иран. Нададе се вой от черните чалми в Иран та до всички паравоенни групировки с терористичен оттенък, като "Хизб Аллах", "Хамас", проиранските милиции в Ирак, режима на наследствения диктатор в Сирия. Всички те се заканиха, че ще отмъстят най жестоко за отстраняването на стратега им, финансовия посредник на авоарите им, командващия бойците им. Даже първата черна чалма на Ливан обеща, че отговора ще бъде толкова смазващ, че американците ще побегнат през глава следвани от народа на Израел. Е, отговор последва. Каквото имаха ракети, черните чалми в Иран, ги изстреляха и още не паднали обявиха, че са убили 80 американски войници. На разсъмване се оказа, че жертви няма, че няколко от прехвалените балистични ракетите едвам са стигнали до базите и са били нещо като фойерверки.


Мнозина "анализатори" по света и в България прибързано, в опит да са интересни за медиите и за малките кръгове четящи ги, обявиха, че започва Трета световна война. Е няма да има Трета световна война. Няма да има, защото бюджета на черните чалми в Иран е пъти по малък от този само на Пентагона, камо ли на САЩ, на НАТО, на ЕС. Няма да има, защото въоръжението на черните чалми е толкова високотехнологично, че няколко израелски самолета ги бият като маче в дирек на територията на Сирия, когато и както си пожелаят. Трета световна война не може да избухне заради един военен, който направи толкова поразии в Сирия, Йемен, Ливан, Ирак, Афганистан, военен виновен за милионите бежанци, за смъртта на стотици хиляди в Сирия, за хиляди изтезавани, за инвазията на радикалния ирански ислям в държавите в Близкия изток.


Това, което успяха да сътворят черните чалми в Иран от възвеличаването като мъченик на този военен е да изпратят заедно с военния, десетки стъпкани от фанатизираните им тълпи.
След като черните чалми в Иран обявиха, че ще се въздържат от ескалация, САЩ обявиха, че няма да има повече военни удари, Русия потвърдиха, че напрежението намалява, при нас в България президентът свиква Консултативен съвет по национална сигурност за да разгледат повишаващото се напрежение в Близкият изток. Нашите служби ли не са го информирали? Външно министерство ли не са го брифирали? Няма достъп до телевизии, вестници от България и чужбина ли или просто е опит да налива още страхове в населението за Третата световна?

От фейсбук