Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Престъпно трио обирджии претарашили три къщи в село Медковец. Това съобщиха от полицията в Монтана.

На 4 януари са получени три сигнала за извършените кражби. Обадили се 31-годишен жител на Божурище и двама монтански жители на 74 и 63 години. Те съобщили, че в края на 2019 г. бандити са взломили имотите им в село Медковец и извършили кражби на различни вещи.

В единия имот била разбита метална решетка на входна врата на кухненско помещение и отнети печка на твърдо гориво, 3 дървени маси, 2 дървени стола, телевизор, матрак за спалня, 2 черги и килим.

Във втория имот извършителите са преминали през неукрепен отвор в таванско помещение и проникнали в масивна жилищна сграда. От там са свили велосипед, 7 кг. захар "Сладея", 7 кг. бяло брашно, 5 литра олио, а от мазе в същата къща откраднали 10 буркана с компот и 10 кг. картофи, както и детски велосипед.

В същия период от време били взломени 3 катинара на входни врати на къща, кухненска постройка и стопанска постройка, откъдето били откраднати акордеон, медна пръскачка, ел. проводник с дължина 50 метра.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия служители на Участък Медковец установили извършителите. Оказало се, че това са трима местни жители - 39-годишен рецидивист и двама криминално проявени на 28 и 18 години. Кражбите са извършени в различно съучастие. Част от откраднатите вещи са намерени и върнати на собствениците. 18-годишният и 39-годишният са задържани за 24 часа в районното управление в Лом.

Работа продължава Участък Медковец.