Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симпатизант дал офис на ДПС, а Луканов им отпуснал три лади

Първата централа на ДПС се намирала в столичния кв. "Иван Вазов", срещу кино "Петър Берон". Тристайният апартамент, в който се помещавали, бил собственост на симпатизант от Севлиево.

"След като ме назначиха за заместник-председател, се настаних там.

В едната стая живеех, в

другата работех,

а в кухнята и в хола приемах хора - разказа Осман Октай. - Дойдох в София и на гарата ме посрещна един от учредителите.

Взехме трамвай №1 и стигнахме в офиса.

Колегата ми каза: "Г-н Октай, тук е вашата щабквартира, вие сте началник"."

Няколко месеца по-късно, след като ДПС вкарва 23-ма депутати във Великото народно събрание, Андрей Луканов като премиер им отпуснал три лади за служебни коли.

"Един ден имах среща в хола на офиса и дойде едно от моите момчета и ми каза, че ме търсят от кабинета на министър-председателя - разказа още Октай. -

На мен ми омекнаха коленете,

аз бях човек от провинцията, от Силистренско. Той ми каза, че има една хубава новина - изпълнил молбата на Доган и на мое име са записали три лади - две петици и една седмица. Трябваше да отида до Русе с шофьори да ги получа."

Тогава там се помещавала компанията-вносител на руските коли. Така ДПС се сдобило със служебни автомобили за предизборната кампания за Велико народно събрание.

А всички срещи си провеждали не в офиса в "Иван Вазов", а в апартамент на "Славянска" на бъдещия депутат от ДПС Пламен Симов, който твърдял, че има родова връзка с Васил Левски.

Формиран бил и експертен съвет,

в който влизат бившият представител на България в ООН Юлий Бахнев, Мирослав Дърмов, Иван Палчев, проф. Ибрахим Татарлъ.

Вече след изборите на ДПС е предоставено държавно помещение за централа - пристройка на гърба на БТА, в която заемали един етаж.

Днешният им офис на бул. "Стамболийски" 45 е от по-късни години.