Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От вчера се е рязразила истинска буря по повод научната публикация (това не е класация, а проучване с академична стойност) за инфлуенсърите у нас.

Понеже съм част от тази класация и, като част от нещо, започнах да получавам полагащата ми се порция хейт, държа да кажа няколко важни неща.

1. Не разбирам отсъствието на няколко важни инфлуенсъри, сред които Ирини Зикидис, Козата Ани. Това е въпрос към авторката на проучването, което е правено в средата на 2018 (което обяснява присъствието на Иван Ласкин, светла му памет).

2. Учуден съм от сравнително високото ми място - в началото на 2018 бях доста мразен поради няколко причини - изборите от 2017, желанието на формиращито се ДБ да размаже всички, имащи различно от тяхното виждане за света и атаките, които постоянно търпях като съветник - от неверни медийни публикации как съм гласувал до разнообразни клетви и ругатни без всякакъв смисъл от всички НПО - та - от Велоеволюция до Спаси София.

3. Приемам това “инфлуенсър” и “лидер на мнение” с огромна скептичност и ирония - ако бях толкова “влиятелен” нямаше да имам пренебрежимите в електорално отношение малко над 400 преференции на последните избори. Силни сме, ама само в социалките...

4. Радвам се, че в тази класация съм пред няколко хора, които са част от истеричната жълтопаветна растителност. Даже много се радвам. Само това да бях постигнал, щях да съм удовлетворен.

5. Кое ми/ни е влиятелното? Това, че пишем за разни неща, за които никой друг не иска да пише ли? Слагам бас, ча от целият списък подобни текстове фигурират само при 5-6 души. Станали сме ненужнини взаимно заменяеми. Защото не мислим с главите си.

6. Не ме плюйте заради тази научна констатация в публикацията. Самият аз съм изненадан. Плюйте ме за неща, които съм направил. Или които не съм направил. Но с аргументи. За присъствието си в научни публикации вина не нося.

7. И за бога - не ме четете. Вместо това мислете с главите си. Не се подвеждайте по мейнстрийма. Лесното обяснение на нещо не е вярното му обяснение.

Това е! Целувам ви и ви прегръщам!!!

*От фейсбук!