Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЕЛЕГАНТЕН: Министър Цветан Цветанов носи първокласни ризи с избродирани на ръкавелите инициали.
ЕЛЕГАНТЕН: Министър Цветан Цветанов носи първокласни ризи с избродирани на ръкавелите инициали.

 

 

"Стандартната цена на риза по поръчка със пришити инициали от първите букви на името и фамилията е 234 лева на брой", обясниха пред "168 часа" от Модна къща "Агресия".

Такива ризи облича министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, бродирани с инициалите му на латиница "Tzv Tzv".

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ заяви в интервю, че именно този бутик се грижи за облеклото му.

"Материята е 100% памук "албини", конците са копринени. Срокът на изпълнение е пет работни дни", поясняват относно качествата на ризите от магазина на фирмата на улица "Алабин 60" в столицата. Оттам също обясниха, че ако се използва готова риза, на която
само се пришият инициали сумата може да спадне до 190 лева. В случай че има допълнителни изисквания спрямо дрехата, цената се вдига.

"По правило инициалите не трябва да се виждат. Бродерията е редно да се намира от вътрешната страна на ризата, пришита на вътрешния ляв ъгъл. Не се носят като емблема, която да се


подава от сакото


- обяснява пред "168 часа" дизайнерката Александра Мешкова-Димитрова. Инициалите на Цветан Цветанов са пришити точно над бутонела и се подават от ръкавите на сакото му.

Александра Мешкова също обяснява, че в бродирането царуват златни правила: цветът на бродерията да не изпъква, а конците да са копринени.

"У нас тази мода върлува от няколко години. Примерът е от кралското семейство във Великобритания. На кралица Елизабет Втора с бродировка са дори салфетките, с които се храни. Но емблемата е пришита винаги така, че да не се вижда", продължава дизайнерката. Тя е категорична, че ризи по поръчка с бродерия могат да си позволят малко мъже.

"Подобни емблеми оскъпяват страшно много цената на ризата", казва Александра Мешкова.

"Винаги съм бил привърженик на българското. Много е приятно да носиш подобни дрехи. Те са на почти никаква цена, защото са на база приятелство", обяснява самият Цветан Цветанов. И премиерът Бойко Борисов носи ризи от същия бутик.

Освен министъра на вътрешните работи, ризи с избродирани на ръкавелите инициали носи и шефът на НАП Красимир Стефанов. На дрехите му са бродирани инициалите K.S.

 

Красимир Стефанов
Красимир Стефанов
Александра Мешкова
Александра Мешкова