Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

 

"Нещо ни повлия твърде негативно" - каза централният защитник на "Левски" Йордан Милиев след дербито с ЦСКА.
Какво ли е това нещо?
Защо най-добре подсигуреният във всяко едно отношение клуб в България се представи за пореден път толкова лошо в решителен мач? Каква е причината собственикът Тодор Батков да се държи за главата след последния съдийски сигнал? Може би защото се е превърнал в търговец, който се опитва да продава сливи, в случая "сини", а да получава само смет за тях.

Всяка година дъжд от въпроси връхлитат привържениците на "Левски"
след поредния провал
Бил той заради загубата на титлата в първенството, отпадане от европейските турнири след поражение от тимове като "Жилина" и "Бате" (Борисов) или разкарване на футболисти и собственици до Казан преди решителни мачове.
В "Левски" много отдавна не се прави това, което трябва. Примерите за това са много. Последният - продажбата на Жоазиньо и смяната му с Матондо. Преди да бъде засилен в Русия, бразилецът показваше силна игра. Умееше да пробива по фланговете. Можеше да мине един или двама защитници и да отбележи. Вкара прекрасни голове. Това не трогна никого и Жоазиньо бе продаден. Просто ей така - да се изкара някое евро. Бразилецът си тръгна със сълзи на очите. Той искаше да остане, да играе и вкарва за "сините". На Жоазиньо му харесваше в София. Харесваше му "Левски". Харесваше му "синята" идея. Ходеше дори и на баскетболни мачове, за да подкрепя отбора. Това, разбира се, нямаше никакво значение за тези, които ръководят клуба. Те си затвориха очите пред качествата и толкова рядко срещаното по нашите ширини желание за игра на бразилеца, заслепени от желанието да реализират трансфер в чужбина. Сега берат плодовете от продажбата. Матондо не е виновен, че не успя да замести Жоазиньо. Виновни са хората, които не разбраха колко ключов е южноамериканецът.

Вместо бразилеца Ясен Петров и Гонзо направиха всичко възможно да задържат Гара Дембеле. Имаха право да искат французина - целия първи полусезон той влачи "Левски" на гърба си. Но освен да вкарва голове, Гара се научи и на други табиети - че може да идва махмурлия на тренировките, да му става лошо при загрявката, да не може да тича, а шефовете на "сините" да твърдят, че е дюстабан. Дембеле
прегази всякакви
морални и писани закони. Беше изваден от ареста, водеше се дело срещу него за каране в нетрезво състояние и с книжка менте получи условна присъда. И никой не се постара да го вкара в правия път. За да помогне на него и на отбора.
Самият нападател искаше на всяка цена да се махне. Не криеше, че силно желае да бъде продаден в чужбина. Не успя. И остана "силно мотивиран", с увеличена заплата в "Левски", където обеща да се съблече чисто гол, ако вкара три гола на ЦСКА. Не три, нито един гол не успя да вкара Гара на червените. И няма как да е иначе. Ако в

"Левски" са си мислили, че французинът е някакъв магьосник, който ще излезе на терена и сам ще бие противника, сега е времето да разберат
колко грешна е била тази сметка
Видя се, че Дембеле не може да спасява във всеки мач "Левски". В дербито с ЦСКА защитниците на "армейците" все пак го спряха. Пазеха го по двама-трима. Катереха се по гърба му. Бутаха го. Блъскаха го. Ритаха го. И направиха това, което е работа на всеки защитник - не дадоха на Дембеле да отбележи.
На другия полюс бе защитата на "Левски". Въпреки огромните претенции, не бе направено нищо, за да бъде подсигурена последната линия на "сините". Отзад "Левски" е повече от трагичен.

Иво Иванов се оказа разочарование. Йордан Милиев прави поне по 5-6 груби грешки всеки мач. Останалите му колеги не могат да комуникират помежду си, камо ли с вратаря Митрев. Така паднаха и трите гола за червените. Истината е, че в "Левски" няма централни защитници. Което не попречи на ръководството вместо бранители да привлече офанзивни играчи. Единият от тях не влезе в игра в мача с ЦСКА. Другият беше заменен в началото на второто полувреме.
Наистина добра трансферна политика.

Мазохизъм ли е ангажиментът на Тодор Батков към "Левски"? Собственикът на отбора трябва сериозно да се замисли. Нека вземе пример от печелившите чужди грандове. В тимове като "Манчестър Юнайтед", "Реал" и "Милан" селекцията се прави по постове. Търсят се хора, които да заздравят дадена линия. В "Левски" пазарът на играчи е като детска игра. Без никаква мисъл. Стабилните футболисти се продават безсмислено или са оставени
да се превърнат в пияници
като Дембеле, Рабех и Бензукан. Останалите не знаят защо са на терена, но в крайна сметка всички са доволни. Собствениците си правят трансферите, агентите си вземат комисионите, футболистите си получават заплатите, не си дават зор и могат безнаказано да къркат цяла нощ.
Излъгани са само феновете. Но те отдавна не отиват на стадиона, за да гледат футбол. Знаят, че такъв няма да видят. И затова трошат седалки и глави.
Лошото е, че накрая, след погрома, когато мине портиерът с метлата да замете пораженията, няма да има нито "сини", нито сливи, а само смет.
Която ТИТАН да извозят.

Срам за Матеус
НАЦИОНАЛНИЯТ селекционер Лотар Матеус се подигра със своя работодател - Българския футболен съюз.
Германският треньор изпусна най-важния мач от българското първенство без основателна причина. Старият коцкар предпочете да заведе своето ново гадже Ариадне в Доха. 23-годишната студентка си направи кефа и изгледа на живо финала от силния тенис турнир с участието на Роджър Федерер и Новак Джокович.
От кумова срама Матеус прати новия си помощник Илия Груев на стадион "Георги Аспарухов". Асистентът трябваше събере впечатления от 14-те български титуляри и четирите нашенски резерви. Със сигурност е спретнал сбит доклад, но какъв ли е смисълът на подобни действия? Именно Лотар Матеус е човекът, който трябва да намери нови лица за позакъсалата си команда. Националният отбор не е нито Испания, нито Аржентина, където най-големият проблем е как да не разсърдиш някоя от звездите, ако го оставиш на пейката.

Платини се събуди
Нападателят на ЦСКА Мишел Платини се събуди от дълбокия сън, в който беше изпаднал през първия полусезон.
Талантливият бразилец, който пристигна в тима от "Черноморец" преди две години, вкара два гола на "Герена". Преди това острието се беше разписал само веднъж в 10 срещи от старта на шампионата.
Формата на южноамериканеца беше ударила дъното по времето на Йоан Андоне и Павел Дочев. Той дори не влизаше в разширения състав за мачовете от първенството. При Радуканов Платини си върна старата форма и може да се окаже най-опасният играч на червените до края на шампионата.

Маркиньос показа класа
Бразилецът Маркиньос показа за пореден път своята класа. Полузащитникът беше в основата на почти всяка атака за ЦСКА. В България не се прави официална класация за най-полезен играч. Рядко се дават оценки за представянето на футболистите. Ако имаше подобно подреждане, южноамериканецът със сигурност щеше да бъде абсолютен лидер. Той реши много мачове от първия полусезон със своите умения. Маркиньос е лидер на тима в листата на голмайсторите с 9 попадения. Той е човекът, който отнема най-много топки на мач от съперника и рядко губи единоборство.

Пената прав за Делев
Димитър Пенев за пореден път показа своя нюх.
Стратега от Мировяне накара футболните фенове да се смеят на думите, че Спас Делев е на нивото на Стоичков. Нисичкият благоевградчанин потвърди твърденията на чичо Митко, след като беше в основата на всички голове във вратата на "Левски". Бързакът, който отказа да бъде продаден в Русия, играе със сърце на терена. Знае и много мръсни номера. Също като Камата.