Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Превръщаме се в сметището на света Корнелия Нинова Снимка: Архив

„Нося ви документи, подписани от министър Владислав Горанов. Те показват, че от 2014 г. до 2019 г. 736 хиляди тона боклуци от трети страни са влезли в България. Също така се внасяти 3 тона болнични отпадъци в България”. Това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред "Дарик радио".

„ Събитието на 2019 г., което ще бъде и на 2020 г. и е събитието на бъдещето, е водата, чистият въздух, чистата храна и горенето на боклуците в България. Много неща могат да се простят на една власт, но не мога дапроумея как е възможно България да бъде превърната в сметището на света”, коментира Нинова.

Лидерът на БСП показа и документ от министъра на околната среда и водите Нено Димов,който гласи, че 534 фирми внасят боклука в България. "Дишаме рак, пием отрова.

Ще внесем законова промяна да забраним вкарването на боклуците от трета страна”, обясни тя.Нинова припомни, че лично е посетила с. Яворец и е видяла с очите си разпокъсаните бали с боклуци, включително болнични, които инвеститорът иска да промива във водата населото и да пуска отпадъците в реката. Корнелия Нинова определи като дума на 2019 г. – „ тревога”:

„Имаше тревога средсемействата за децата им във връзка за Закона за социалните услуги, тревога средмедиците за заплатите им и за бъдещето на здравеопазването, тревога за хората дали щеимат вода”.Нинова коментира и представянето на БСП на европейските и на местните избори : „Ние сме единствената партия, която увеличи броят на евродепутатите си. Също такаувеличихме общинските си съветници и кметове на местните избори." Тя отбеляза, че купеният и корпоративният вот, невалидните бюлетини и подмяната на истинския вот нахората са попречили на левицата да завоюва по-добри резултати на европейските и местниизбори.

„Върху нашите кандидати имаше натиск и заплахи, но те се справиха. Поздравявам всички, които работеха за тези избори при много тежки условия”, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на социалистите обяви, че БСП трябва да продължи по пътя, по който е поела - да бъде категорична опозиция и чиста и ясна алтернатива, както и реформата в партията да продължи.

„Предстои ни и за пръв път в над сто годишната ни история пряк избор напредседател. Останалите европейските страни като Франция, Германия, Великобритания, Испания отдавна са минали по този начин на избори. В другите страни това доведе домобилизация в партиите, вярвам, че и тук ще стане така”, обясни тя.„Искам да продължа промяната в БСП. Платформата, с която ме избраха, бе „Промяна в БСП, за да променим България”. Три години правим много болезнена промяна – шумна, публична, с различни мнения. Искам промяната да стане необратима, защото отговаря наочакванията на хората”, каза Корнелия Нинова.

Тя даде пример с въвеждането на мандатност на народните представители до 3 мандата и до 2 мандата на председател на БСП. „Тези промени целят обновление. На местните избори имахме над 500 кандидати до 35 години. Това не се е случвало досега в БСП. Сигурна съм, че и другите системни партии ще минат по този път.

Ще ни последват, но много закъсняха. Ние започнахме преди три
години, а те тепърва", допълни Нинова.

„Думата на 2020 г. е смелост. Имаме нужда от смели хора, от отърсване от страха и апатията. Трябва ни смелост за реформи и за визия напред”, завърши Корнелия Нинова.