Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В борбата за електорат на местните избори Волен Сидеров повежда атакистите си срещу герберите.
В борбата за електорат на местните избори Волен Сидеров повежда атакистите си срещу герберите.

 

Волен Сидеров и партията му "Атака" ще правят сечено на ГЕРБ.
От формацията обявиха, че ще имат собствени кандидат-кметове на предстоящия местен вот. Преди време Сидеров апелираше за общи кандидатури срещу ДПС и БСП, но нито ГЕРБ, нито десницата откликнаха на призива му. Сега атакистите се оказали малко като в "небрано лозе", разказват запознати.
"Досега на избори беше лесно, защото бяхме против всички. Мислиш си лозунги против правителството и кметове, нашите хора харесват по-бойките заглавия, викат си на митинги. Сега какво ще правим? Няма как да стреляме по кметове на ГЕРБ. Очертава се странна кампания", кахърят се атакисти.
"168 часа" потърси коментар от централата на "Атака" за евентуалните лозунги на партията, но по традиция оттам отговор нямаше. Самият Волен Сидеров вече е задал тона, разказват запознати. Идеите му за предизборната кампания едва ли ще се харесат на ГЕРБ. Разбира се, ако ГЕРБ въобще се интересува от "Атака", коментират в управляващата партия. Според намерението на Сидеров на избирателите трябвало да се обяснява, че "Атака" подкрепя настоящото управление, но не участва в него и има различия с ГЕРБ. Във време, в което Бойко Борисов и кабинетът се опитват всячески да осигурят чужди инвестиции в страната, шефът на атакистите искал пак да влезе в употреба риториката за "чуждите инвеститори-колонизатори", както и

неосъществената му идея за регулация на лихвите.

В "Атака" ще подхванат и друга стара песен - за коалиция срещу ДПС в смесените региони. Не е сигурно дали ще намерят поддръжници. От ГЕРБ са категорични, че ако "Атака" иска, може да подкрепя техен кандидат, но самите гербаджии нямали никакво намерение да пристанат на претендент на Сидеров. Още повече че напоследък шефове от партията намекват, че не било изключено ГЕРБ и ДПС да се подкрепят тук-там на местния вот.
От "Атака" пък споделиха, че повелята на Сидеров била поне в местната власт партията да почне "да участва реално в управлението". На последните местни избори групите на атакистите в общинските съвети много бързо почнаха да се разпадат и цели региони останаха без съветници на Сидеров. Сега вождът на атакистите искал да избегне това и внимателно щял да пресява кандидатите. Централното ръководство щяло да разглежда предложенията от местните организации и да прави "задълбочено обсъждане".

Драма по морето

ПО-ОСОБЕНА е ситуацията в Бургас-град. Там песента за "монопола на ДПС" няма как да мине, оплакаха се атакисти. Причината - Доган нямало да издига кандидат-кмет на ДПС, а това намалявало и ентусиазма на гласуващите за "Атака".
Интересна е ситуацията и във Варна. В местния общински съвет "Атака" е почти опозиция на ГЕРБ и е в много по-тесни връзки с БСП и ДПС. Към момента и варненските атакисти заявяват, че ще издигнат собствен претендент. На ухо обаче вече се обсъждал вариантът при стечение на обстоятелствата да се подкрепи или настоящия градоначалник Кирил Йорданов, или кандидат на ГЕРБ.

 


Неяснота за София

ЗАСЕГА все още няма яснота по въпроса дали "Атака" ще издига кандидат за кмет в София. Мненията са разделени на две. "Зависи от това - как ще се договорят ръководствата на ГЕРБ и "Атака" за другите региони", довериха от ГЕРБ.