Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

В рамките на един час Окръжен съд – Русе е одобрил и двете споразумения между прокурори от Окръжна прокуратура и защитниците на обвиняемите баща и син наркоразпространители. Младежът П. Г. на 19 години се признал за виновен и по двете повдигнати му обвинения.

В съучастие с баща си той държал с цел разпространение на марихуана на обща стойност 99,44 лв. и също в съучастие от юли 2019 г. до 28.10.2019 г. в с. Сандрово засял и отглеждал растения от рода на конопа на стойност 3744 лв. За първото престъпление П. Г. приел да му бъде наложено наказание една година и шест месеца лишаване от свобода, а за второто – една година лишаване от свобода.

По силата на закона така определените наказания са групирани и е определено по-тежкото от тях, което е отложено за изпитателен срок от четири години и шест месеца. Освен за тези две обвинения, бащата П. П. се призна за виновен и за още едно –без да има надлежно разрешение, той придобил и държал пистолет „Макаров“ и 55 патрона. За всяко едно от трите престъпления са определени наказания една година лишаване от свобода, които се групират и обвиняемият П. П. приел да изтърпи една година лишаване от свобода при първоначален общ режим, като се приспада времето,през което е бил задържан под стража от 28.10.2019 г. И двата съдебни състава приели,че споразуменията не противоречат на закона и морала и следва да бъдат одобрени, а наказателните производства – прекратени.

Със съдебните определения са отнети в полза на държавата наркотичните вещества, растенията, огнестрелното оръжие и боеприпасите, 4 мобилни телефона, лаптоп, гриндери и множество вещи, които са били част от оборудването на наркооранжерията. Одобрените от съда споразумения не подлежат на обжалване или протест.