Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Небесната геометрия определя климата на Земята

Да, ние много замърсяваме, но това е само половината от истината за климатичните промени

Проф. Миланкович доказва, че температурите зависят от сложната механика в Слънчевата система

От 1976 г. НАСА и Академията на науките на САЩ правят прогнози по методиката на Миланкович

И без хората Синята планета е преживявала многократно ледникови и топли периоди

На човечеството се поднася 50% от информацията, за да плати сметката за новата енергийна революция за над 100 трилиона долара

Авторитетни учени от цял свят напоследък задават един и същ смущаващ въпрос - защо на срещата за климата на ООН в Ню Йорк много техни колеги спестиха част от истината? Защо се изнесе само една част от научните данни, а не цялата налична информация?

"Защото икономическите интереси достигат исторически нива - обясни пред сп. "Космос" известният климатолог проф. Георги Рачев. - Публикува се само негативната част от истината климатичните промени, но не и позитивната. Нарочно се смесват климатичните промени със замърсяването и от доста време те вървят под общ знаменател. А това просто не е вярно. Факт е, че имаме големи проблеми и те са свързани с чистотата на въздуха, но човечеството не е изправено пред някакви катастрофални климатични промени."

Думите му се потвърждават и от италианския проф. Джулието Киеза. Пред "Стампа" той бе категоричен, че има целева група за стартиране на зелена икономика, а глобални финансови институции вече са одобрили проект, в който ще инвестират 118 трилиона долара. Въпросът е кой ще плати тази сметка и дали човечеството ще може да си позволи многократно по-скъп екологичен ток?

Според проф. Киеза това е възможно само ако бъде активиран сценарият за края на света. Той разкрива, че заинтересованите финансови кръгове нарочно спестяват част от истината, за да истеризират ситуацията и за пореден път да ограбят човечеството.

Какви са фактите? НАСА и Националната академия на науките на САЩ от 1976 г. следят климатичните промени с методиката на гениалния проф. Милутин Миланкович. Той доказва, че температурите и измененията пряко зависят от небесната математика и механика. Великият математик и климатолог умира през 1956 г. неразбран.

През 1976 г. теорията му е доказана по безспорен начин. Учените изследват дълбочинните седиментните пластове на океаните и установяват, че теорията на Миланкович съответства на периодите на изменение на климата. Нещо повече - оказва се, че температурните промени на Земята от 450 хил. години, както и големите колебания в климата са пряко свързани с геометрията (ексцентричността - разтеглянето на земната орбита, наклона на земната ос и прецесията - промяната на ориентацията на оста) на земната орбита. Всъщност ледниковите епохи са настъпили, когато Земята е преминавала през различни етапи на орбитално изменение, отбелязва Earth Observatory на НАСА, аргументирайки се с циклите на Миланкович.

Защо от 1976 г. Националният съвет за научни изследвания към Академията на науките на САЩ приема този модел за работа и защо той сега удобно се игнорира, четете в новия брой на сп. "Космос".