Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това, диър френдс, е река от боклук в индийската столица Делхи. Трупка се и си тече надолу в по-голямата река, оттам в океана, а оттам - в коремчетата на китовете и в ноздрите на костенурките, за които ние, видите ли, трябва да се чувстваме виновни заради някой нов сърцераздирателен клип на Грийнпийс или Нешънъл Джеографик.

Според споразумението от Париж ние, западният свят, трябва да налеем стотици милиарди долари на индийци и китайци, за да се поспрат поне малко с тая ужасяваща свинщина. А те да продължат да ни крадат идеите и продуктите и да ни ги продават обратно на ниски цени заради робските си системи и цени на труд, докато ние ги дотираме да правят екология, разбирате ли, защото сме цъфнали и вързали.

Същевременно ще трябва да налеем и стотици милиарди евро в безумни европейски политики, за да станем карбоново неутрални до 2050-та година и да заживеем в една чиста и подредена зелена Европа, която и сега не произвежда и една хилядна от свинщината, бълвана от азиатските индустриални гиганти.

Заради зелената пропаганда ние, европейците, тоест всички вие, скъпи приятели, ще налеем камиони с пари в тъпи политики, в скъпа енергия и в създаването на неконкурентна и задушена от безумни зелени регулации икономика.

А далечна Азия ще продължава да изсипва тая гняс в океаните и да гори въглища като гламава, същевременно крадейки икономика и работни места от скъпи и свръхрегулирани дестинации като Европа.

Честито на печелившите, както се казва.

*Коментарът е от фейсбук