Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На никого не му пука за децата и семействата. Скандалът с джендърската стратегия цели да създаде лесно управляема тълпа

Тече масирана и агресивна подмяна на реалността.

Целта е колкото се може повече граждани да бъдат влудени до краен предел чрез свръхфокус върху една-единствена противоречива тема. Този непрестанен свръхфокус, тази бомбардировка с първичен ужас, цели да култивира определено светоусещане, което да може да бъде експлоатирано - за да изпълняват инструкции от алтернативни онлайн авторитети, нужно е хората да бъдат накарани да се чувстват под обсада и на война с държавността във всеки един момент, в който тя се опита да се отклони от консервативната линия.

Всеки опит за реформа в грубо казано либерална насока, трябва веднага да се изтълкува като пряка заплаха за най-съкровеното и да генерира масирано, непробиваемо с факти и аргументи опълчение. Това е възможно само ако голям брой хора наистина вярват, че са във война - и те го вярват. Това не е метафора или преувеличение. Във Фейсбук групите е пълно с директни послания "Гответе се за война", прикрепени към фалшиви новини за износ на деца.

Конкретното съдържание на моралната паника, която трябва да постигне тази военна мобилизация, е без значение - дали враговете са джендъри, дали ваксини, дали норвежци... Важен е крайният резултат. А той е един и същ при всеки успешен акт на информационната война: големи групи хора да бъдат нахъсани да се съпротивляват на всякакви почини на модерната държава и международния правен ред и гласуват по определен ретрограден начин, когато му дойде времето. Резултатът винаги е политически преврат на забавен каданс.

На никого от водачите и симулаторите на тази истерия не му пука за децата и семействата. Целта им е просто да създадат огромна, лесно управляема през страх и насъскване тълпа за бързо реагиране, сплашване на институции и замразяване на закони и реформи - и, в края на краищата, гласуване под строй през команди от внимателно проектираните групи в социалните мрежи.

На много места по света този гигантски социален експеримент експлоатира стотици хиляди хора успешно от години.

Пример: Ако посетите страницата на Мостове, общността на активисти и неправителствени организации, работещи в сферата на грижата за хора с увреждания , редки болести и социалните услуги, ще видите истинско бойно поле. Пост, изтъкващ на предимствата на проектозакона за социални услуги, е подложен на 15-16 часова нестихваща атака от тренирани тролове и влудени граждани, които крещят в захлас "продадохте християнските деца". Крещят го на хора, които цял живот се блъскат да се грижат именно за онези, които ние съвсем нехристиянски игнорираме и отхвърляме. Прави впечатление, че неуморният спам на страницата е типичен swarming десант - организирана атака срещу определено съдържание, която цели изтриването му от модераторите, които в един момент се изтощават и се чувстват безсилни да продължават да обясняват и да поддържат ред под поста.

Този пост, между другото, стоя тихо на страницата на Мостове три дни, преди да бъде идентифициран и атакуван. Това показва сериозна организация за постоянно сканиране на социалните медии за "вражеско" съдържание и най-вече "вражески" канали, които трябва да бъдат заглушени и накрая неутрализирани с непрестанен тормоз, за да спрат да изобличават фейк наратива на моралната паника като неотговарящ на реалността. Всички експерти трябва да бъдат - засега метафорично - пребити с камъни от гневната тълпа.

Това е изключително важен елемент във войната за умовете - инфектираните граждани трябва да бъдат хвърлени в битка и да вкусят кръв. Да усетят еуфорията на мощта си, на въображаемото си мнозинство.

Постът е тук: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=528682307863208&id=322256978505743

А ето го и днешният пример:

"Тонът и в трите изброени случая се задава основно от патриотични формации, малки религиозни общности, Светия Синод, както и групи в социалните мрежи, най-активната от които е “Национална група - Родители обединени за децата” (РОД).

Те казват, че Законът за социалните услуги има “тиранична същност” и води до прекомерно овластяване на социалните служби. Според Фейсбук страницата на организацията това се случва “чрез идеологическото окупиране на мнението на гражданското общество от фанатизирани про-джендър, про-социално инженерство, анти-семейни и анти-християнски неправителствени организации (НПО).”

*Коментарът е от фейсбук