Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За поредна хулиганска проява срещу полицаи в Русе, съобщиха от ОД на МВР в дунавския град. Около полунощ срещу 5 декември екип полицаи от Второ РУ били пратени на бул. „България” в Русе, след като на тел. 112 бил получен сигнал за проблем в ресторант на паркинг. От персонала на заведението поискали съдействие от служителите на реда, заради клиенти в нетрезво състояние, които предизвикали скандал и не искали да напуснат обекта.

На място униформените установили, че съобщението е било подадено, заради буйстващ 44-годишен мъж от град Плевен, който бил във видимо нетрезво състояние. При появата на полицаите той не бил респектиран и продължил да се държи непристойно, нарушавайки обществения ред, като започнал да отправил обидни изрази и квалификации по адрес на служителите на реда, освен това нападнал един от полицаите и дори го ударил.

44-годишният побойник бил задържан и отведен в районното управление, като при задържането си също оказал съпротива. Случаят е бил документиран от полицията и е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал.2 вр. ал. 1 от НК.

Преди по-малко от седмица, друг задържан пиян нарушител на реда също нападна полицай, а друг се развилня и громи районното управление на МВР, където бе откаран.