Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев СНИМКА: Елена Фотева
Иван Гешев СНИМКА: Елена Фотева

"Разбрах, че при задържането снощи Стайко Стайков отново се е обаждал на телефон 112, че го отвличат. Явно при него става рецедив. Да смени репертоара и да измисли нещо по-свежо". Така избраният за главен прокурор Иван Гешев коментира в Бургас поведението на задържания снощи в София Стайко Стайков - син на алкохолния бос Миню Стайков. И уточни, че времената на мутрите в България вече са свършили.

Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов Стайков е отказал да съдейства при проверка на брониран автомобил и негов кортеж.

"Бил се качил в колата на стоп? В брониран автомобил и с въоръжени хора? Това аз го приемам като подигравка с колегите", коментира той.

Гешев добави, че по делото за разкритите контрабандни цигари в Карнобат, за което бе задържан Миню Стайков, предстои внасяне на обвинителен акт в съда. 

Попитан дали според него е правилно специализираната прокуратура да разследва кмета на Несебър Николай Димитров за купуване на гласове Гешев отговори, че единствено наблюдаващият прокурор може да се произнесе.

"След като той така е преценил, аз го подкрепям", допълни магистратът.