Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КЛЮЧ: Дембеле вкара победния гол за “Левски” през есента.
КЛЮЧ: Дембеле вкара победния гол за “Левски” през есента.

Тодор Батков замисля сериозно орязване на бюджета за заплати в "Левски", ако тимът загуби Вечното дерби в събота.
Столичният адвокат е предупредил спортно-техническия щаб, че ще бъдат взети сурови мерки при провал. Собственикът на "сините" запази през зимата най-голямата звезда Гара Дембеле с амбицията да се атакува титлата.
Голямата цел е повторно влизане в групите на Шампионската лига.

"Играчите не са получили ултиматум в прав текст, за да не се появява напрежение непосредствено преди дербито - издадоха от "Герена" три дни преди първия голям мач у нас за 2011 г. - На всички им е ясно, че поражението означава да останем на осем точки зад "Литекс"."
В момента "сините" са
на второ място в класирането
Шампионите "Литекс" имат аванс от 5 т. "Оранжевите" гостуват на "Миньор" в неделя.
"Проблемът е, че с всяка изминала година приходите в "Левски" намаляват - добавиха от клуба. - Има
забавяния на парите
от телевизионни права, които са около 150 хил. лв. Отделно все още не се знае дали ще има договор за излъчване на срещите през следващия сезон. Това са допълнително около 450-500 хил. лв. гарантиран приход."

Дългогодишният спонсор на тима "Мобилтел" прогресивно намалява сумата, с която подпомага "Левски". Обяснението е свързано с финансовата криза. Допълнително Батков ще трябва да затегне коланите, защото увеличи заплатата на Гара Дембеле. До Нова година голмайсторът на "А" група вземаше чисто по 14 хил. евро. Сега вече ще получава по 17 хиляди.
"В сравнение с миналия сезон, когато имаше
сериозно редуциране
на парите, сега бюджетът за заплати е по-висок - обясниха от клуба. - Целта е атака на Шампионската лига."

"Сините" ще инкасират по-малко приходи от билети в сравнение с есента. Тогава тимът пълнеше стадион "Георги Аспарухов" заради участието си в Лига "Европа". Очаква се сега най-посещаваният мач до края на сезона да бъде дербито с ЦСКА. Ръководството на "Левски" пусна пропуски на цени между 7 и 15 лв. Заради лошото време не е ясно дали стадионът ще се напълни.
"Евентуалното редуциране на заплатите ще удари най-вече
българските играчи
- пресмятат на "Герена". - Чужденците като Тасевски, Грийн, Дембеле и Мюлдер са обвързани с отлични договори. Те няма да се съгласят да играят за по-малко пари, както това сториха част от ветераните на "сините" преди година." В тима на ЦСКА подобен въпрос изобщо не се поставя, защото "армейците"
не са получавали навреме
заплатите си с месеци. Те все още имат да вземат пари от миналата година. Изчистването на траншовете виси, защото в момента приоритетът на собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов е друг. Те искат да изчистят борчовете си към други отбори и институции, защото от това зависи лицензът им за участие в "А" група.

Кирил Ивков: Ако не победим, губим титлата
ДИРЕКТОРЪТ на детско-юношеската школа на "Левски" Кирил Ивков е убеден, че неговият тим трябва задължително да спечели в събота.
"В противен случай изпускаме титлата - смята Футболист №1 на България за 1974 и 1975 г. - Мачът е изключително важен. В други години винаги сме един до друг с ЦСКА. Сега трябва да гоним "Литекс". Всякакъв друг резултат освен победата ще бъде много лош за нас. В България остана само това дерби, след като "Ботев" са във "В" група."
Ивков се надява стадионът да се напълни, а футболистите да предложат на феновете добър футбол, който да си заслужава мръзненето.
"Футболът в България означава "Левски" и ЦСКА - повдига допълнително нивото на дербито бившият футболист и треньор. - Националният отбор също не върви, ако в него няма играчи на двата клуба. Нашите футболисти са свикнали да се борят за победата от първата минута. Играчите от провинциалните клубове нямат този манталитет."
Кирил Ивков не се притеснява от липсата на Жоазиньо. За сметка на това шефът на детско-юношеската школа обръща внимание върху защитата.
"В отбрана може да имаме проблеми - смята ветеранът. - Полузащитниците и нападателите са добре. Новите момчета се включиха успешно. Смятам, че Гара Дембеле е оставил проблемите зад гърба си. Не трябва да се надяваме само на него. Всички трябва да се раздадат минимум на 90%."
Кирил Ивков обърна специално внимание на съдиите, които могат да играят сериозна роля в развоя на първенството.
"Имам притеснение от тях - признава бившият национал. - Истината е, че нашите съдии са чудесни, но невинаги показват това, което могат. Затова търсим чужди арбитри. Срамно е, че с действията си някои рефери карат собствениците да вземат други мерки."

Паро Никодимов: Грехота е да не се излъчва
БИВШИЯТ треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов нападна шефовете на "Левски" и ЦСКА заради предупреждението, че мачът може да не се излъчва по телевизията.
"Грехота е, ако не се излъчва - смята легендата на "армейците". - Вече други хора командват парада. Не ги интересува футболът. За тях е без значение, че хората няма да се радват на дербито. Гледат само парите."
Никодимов определи "Левски" като лек фаворит преди сблъсъка.
"Сините" са символични домакини и вероятно ще имат повече публика - добави наставникът, извел ЦСКА до полуфинал в Купата на европейските шампиони през сезон 1981/1982. - От събота започват мачовете на истината. Контролите не са мерило, защото не се знае в какво състояние е бил съперникът и с какъв състав е излязъл. Приятелските мачове са показател за формата на собствените футболисти. ЦСКА записа доста победи в тях, но и "Левски" надви "Динамо" (Москва)."
Аспарух Никодимов охлади емоциите на "червените" фенове, които се зарадваха от привличането на своя бивш капитан Емил Гъргоров.
"Опитен е и познава обстановката в отбора - твърди бившият треньор. - Не се знае дали е готов за игра. В първите няколко кръга ще се очертаят претендентите за призовите места. Емил може да е полезен, но може да се получи и обратният ефект."
Според наставника продажбата на Жоазиньо не е ключова за играта на "Левски".
"Един футболист не може да е определящ - твърди Паро Никодимов. - Друг е въпросът, ако се бяха разделили с Гара Дембеле, който определено е много силен в нападение. Нищо чудно заместникът на Жоазиньо да е по-добър от него."

Пламен Гетов: Не могат да бият фаул
Легендарният нападател на "Левски" и ЦСКА Пламен Гетов смята, че настоящите звезди на столичните грандове имат проблеми с изпълнението на фаул.
"Не са завършили нашата школа - смята голмайсторът, който е обличал фланелките и на двата тима. - Ние се учехме от велики изпълнители. Доста се старахме. За да си добър изпълнител, трябва първо господ да ти го е дал, а после много да тренираш. Сега ги гледам младите момчета как се засилват. Някои натискат тревата, други се разкрачват като Кристиано Роналдо, но са много далеч от него."
Гетов смята, че Вечното дерби в събота е абсолютно непредвидимо.
"Моментното състояние няма никакво значение - потвърждава двукратният голмайстор на "А" група. - На хартия би трябвало "Левски" да бие, въпреки че и при тях има бъркотия в състава. Продадоха Жоазиньо, който им е основен състезател. Това ще се отрази. Неговите заместници не съм ги гледал. Ако Гара Дембеле не получава топки, ще му бъде много трудно. Идването на Гъргоров е голям плюс за ЦСКА. Той е доказан играч в България."

"Армейците" без грешка
ЦСКА записа по-добри резултати от своя съперник в контролните мачове през зимата.
"Армейците" регистрираха 8 победи и две равенства. Тимът се справи с "Вихрен" (3:0), "Спортист" (6:0), "Лудогорец" (2:0), "Черноморец Одеса" (1:0), "Металург Донецк" (1:0), "Амкар" (3:2), "Василуй" (2:1) и "Чавдар Бяла Слатина" (2:1). Възпитаниците на Милен Радуканов направиха хиксове с "Чавдар Етрополе" (0:0) и "Гурник Забже" (0:0).
Спас Делев беше най-резултатен в проверките с шест попадения. Маркиньос и Грегъри Нелсън отбелязаха по два гола.
Балансът на "сините" в приятелските мачове е пет победи, две равенства и една загуба. Поражението беше от чешкия "Виктория Пилзен". За сметка на това футболистите на Ясен Петров се справиха с "Динамо Москва" (3:1), "Александропулис" (4:0), "Белхатов" (1:0), "Теплице" (2:1) и "Чавдар Етрополе". Ремитата бяха срещу "Дубница" (2:2) и "Оцелул" (2:2). Резервата Исмаил Иса се разписа 4 пъти. Голмайсторът Гара Дембеле наниза три попадения.

МЕРКИ: Батков мечтае отново да се докосне до титлата, но ако бляновете му бъдат провалени в събота, ще се ядоса жестоко.
МЕРКИ: Батков мечтае отново да се докосне до титлата, но ако бляновете му бъдат провалени в събота, ще се ядоса жестоко.