Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗАВРЪЩАНЕ: Албен Белински се завръща на ринга в петък.
ЗАВРЪЩАНЕ: Албен Белински се завръща на ринга в петък.

 

 

Гонгът за началото на първия рунд прозвучава. 202-сантиметровият украинец Витали Кличко се отправя към своя съперник.
До момента гигантът има 14 победи от 14 професионални мача. Всичките са с нокаут.
Срещу него се е изправил друг непобеден боксьор - Албен Белински. Той има 5 успеха. Всичките са с нокаут. Кличко не бърза. Чул е за
поразяващия удар на българина

"Още в първия рунд черният дроб ме проряза - разказва 13 години след легендарната среща Албен Белински. - При това без да получа удар. Имам много силен организъм. Цял живот да пия, няма да получа цироза. Тогава ме бяха отровили. Подобна болка може да се получи само от заразена вода."
На почивката състоянието на българина се влошава. Той става от столчето за втория рунд с невероятни усилия. Не издържа дълго. Строполява се с ръце на хълбока.

"Шест месеца след това имах проблеми с черния дроб - спомня си Белински, който на 25 февруари
ще се завърне на ринга
- Съжалявам, че се подведох на емоцията и се съгласих на този мач. Предложиха ми само 30 дни преди срещата. Имах ултиматум. Ако не се съгласях, повече никога нямаше да играя с Кличко. Рискувах. Осъзнавах, че за подобна среща ми трябваха поне 4-5 месеца подготовка. Мениджърът на Кличко - Клаус Петер-Кол, знаеше ситуацията. Подходи лицемерно. Обещаха ми много пари. Не помня точно колко. Нещо от сорта на 10-15 хиляди марки. Приех, но след това моят мениджър ги взе почти всичките."
Битката с Витали Кличко е последният боксов мач в кариерата на Албен Белински. Българинът продължава със своите изяви на ринга. Бие се в турнири по правилника на К-1. Кариерата му приключва преди 4 години. Сега е треньор. Предава знанията си в боксовата зала на стадион "Славия". За разлика от него Кличко продължава да е световен шампион в най-тежката категория на професионалния бокс. Печели
милиони за всеки свой мач

"Братята Кличко са на слабо ниво, но имат дадена сила отгоре - твърди Белински. - Пълни циркаджии. Няма идеален състезател. В момента нивото е много ниско след оттеглянето на Ленъкс Люис. Парите също намаляха."
Белински получи покана за участие в уникалния турнир Bigger‚s better, който ще бъде излъчен пряко по "Евроспорт" в петък вечер. Той ще се бие срещу други седем противници от супертежка категория. Те трябва да излъчат шампион. Победителят е длъжен да спечели всичките си три срещи в рамките на няколко часа. Организаторите са подготвили солиден награден фонд за най-добрия -
15 хиляди долара
Мачовете ще се проведат в столичната зала "Триадица".

"Някои хора не се бият, за да не си рушат името, но при мен не е така - обяснява завръщането си на ринга Белински. - За мен е важно да се слея със собствената си съдба. Това е задачата. Ако е писано, ще спечеля турнира. Казаха ми за състезанието само преди 10 дни. Готов съм да се бия."
Белински не е провеждал специализирана подготовка за изпитанието. Той разчита на невероятния си опит. Освен световната титла по кикбокс талантът има в кариерата си европейска корона в същия спорт. Той е първият българин, който печели турнир по свободни боеве у нас.

Седем чужденци идват за турнира
СЕДЕМ чуждестранни звезди на бойните изкуства ще участват на турнира Bigger‚s better в зала "Триадица".
Това са боецът от К-1 Себастиян Чиобану (Рум), Саша Лазич (Сър), Денис Себастиан (Гер), Себастиан Ван Тиелен (Хол), Дамян Трчински (Пол), Ивица Бачурин (Хър) и Максим Педиура (Укр). Те ще бъдат конкуренти на Албен Белински.
Всеки един от мачовете ще бъде в 3 рунда по 3 минути. Съперниците ще бъдат разпределени в 4 четвъртфинала. Победителите продължават напред.
Шоуто ще бъде предавано пряко по "Евроспорт" от 21,25 ч. Битките ще продължат повече от два часа. Билетите са по 20 лв.

Паунов спечели предишната надпревара
Милен Паунов спечели предишното издание от турнира Bigger‚s better. Надпреварата се проведе в Кипър.
Боксьорът от Бургас се справи с тримата си съперници и заслужи първото място. В неговия ъгъл беше двукратният европейски шампион Димитър Щилянов, който от известно време живее на Острова на Афродита. Общо осем турнира ще се проведат от веригата Bigger‚s better. Победителите от тях ще участват в заключителен сблъсък, който ще се проведе към края на годината в Париж.
На настоящата галавечер в София ще има квалификационен мач. Той ще определи българския представител в следващия турнир от веригата, който ще се проведе на 15 април в Дания. Съперници са Явор Маринчев и Цветан Трашлев.


Философска книга
Албен Белински се изявява и като писател.
Той е автор на ексцентричната книга - "Чудното начало до големия път в кикбокса". В нея по доста интересен начин са обяснени основните принципи за координация, дишане и техники.
"Книгата е написана за два месеца и има много сериозна научна стойност - хвали своя продукт Белински. - Създадена е да служи на всички, които се занимават с бойни изкуства. В нея кикбоксът е обяснен с космическите закони." Към книгата има приложен и DVD диск.

Футболът е уреден
"Футболните мачове са уредени на 2/3" - твърди Албен Белински. - Вижда се с просто око."
Боецът обича да наблюдава срещи от Шампионската лига. От неговите астроложки умения се ползват приятелите му, които залагат на битките от най-интересния футболен турнир.
"Казах на момчетата, че мачът "Лион" - "Реал" (М) ще завърши 1:1 - разказва Белински. - Испанците поведоха, а коефициентът за хикс скочи на 5. Тогава разбрах, че ще бъде още по-твърдо равенство. Заложиха още пари и спечелиха доста сериозна сума."

Фен на астрологията
Албен Белински е голям фен на астрологията. Той обяснява голяма част от процесите със законите на Вселената.
"Американският боксьор Ивендър Холифийлд е роден на 19 октомври, което гарантира събирането на големи проекти около него - свързва мистиката с елитния спорт бившият световен шампион по кикбокс. - Неговият мозък е примитивен. Да го наречем мисловна запетайка, но вижте колко много е постигнал."

МНЕНИЕ: Витали Кличко не е нещо особено, но отгоре му е дадена сила, смята Албен Белински.
МНЕНИЕ: Витали Кличко не е нещо особено, но отгоре му е дадена сила, смята Албен Белински.
ПОБЕДА: Милен Паунов спечели предното издание на надпреварата, което се проведе в Кипър.
ПОБЕДА: Милен Паунов спечели предното издание на надпреварата, което се проведе в Кипър.