Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вземам си тайм аут, защото тази седмица климатичната истерика ще бъде на макс. Чух някакъв разтревожен политик, Гутиереш, да се самостресира с прозрението, че от възникването на живот на Планетата Земя, човечеството непрекъснато я разрушавало!?! Не случайно в психиатрията все по-голям проблем са климатичните фобии. Истеризираш човек, убедиш го че като диша, ражда, яде разрушава планетата, самото съществуване е престъпление, и този естествен "оптимизъм" го отвежда в клиниката без шанс да се излекува. Защото няма как да го изолираш без да го бомбардират от всякъде с "всички учени на едно мнение /това и при Живков го нямаше/", онзи лозунг с комисарят насочил пръст срещу теб, който пита "ти престана ли да издишват СО2" ?.

Те не са идиоти, напротив, елит са. Но пак става реч за едни пари, които вие трябва да дадете, за едни права и един разум, от които трябва да се лишите.

Тъй като излязоха последните данни за това, че ратифициралият Парижското споразумение Китай, за разлика от нератифициралите САЩ, на практика обезмисля усилията на целия останал свят и тъй като нещата вече не са в плоскостта на нормалния диалог, предлагам кардинално решение, убеден в неговата безмислица - ЕС да престане да съществува и да отделя каквото и да е, останалия свят да продължава да си генерира емисии, убеден че има право на развитие и благоденствие, без да се притеснява от апокалиптичните прогнози.

Междувременно способността да се самобичуваме и направо самозастрелваме е единствената опция, защото очевидно не можем да влияем на Китай и останалия развиващ се свят. А днес студ. Нормално. Зима е. И пак трябват дърва, природен газ, горива.

*Oт фейсбук!