Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Габровски, и.д. шеф на Пирогов казва, че много трудно могат да се оправят с пациенти-пушачи. Въх.

Да споделя личен опит. Бях пациент в неврохиругия на Пирогов. Пушенето беше толкова повсеместно, че се наложи да заплаша, че ще извикам всички медии, ако поне докато съм там, този ад не спре. И не само пациенти - и санитари, и лекари пушеха!

Според правилника на всяка болница, всеки пациент, който нарушава вътрешния ред, а със ЗАКОН е забранено пушенето на обществени места и напълно забранено в болнични заведения - трябва да бъде изписан служебно. Щом някой опитва да го лекува, а той целенасочено се трови, значи не се нуждае от медицинска помощ.

Защо аз или който и да било друг, ще плаща за кретенията на поредния пациент, който счита, че не дължи никакво усилие за оздравяването си?

Така, както всички крайучилищни тротоари са пълни с пушещи ученици, така и болниците преливат от пушачи.

Трябваше някой да бъде изпепелен, за да каже директорът на най-голямата спешна болница "Ми ние не можем да се оправим с пациентите, които пушат и вътре в стаите!"

Познавачите на всичко, свързано с болничната грижа вчера се тръшкаха, че и двамата пациенти били на "командно дишане" и нямало как някой да запали. Какво значи "командно дишане" - няма значение ;) В друга версия "един кабел с оголена жица възпламенил кислорода". Хей така, появил се кабел и се метнал на кислорода рязко!

А темата е само една: всички ние плащаме здравни вноски, за да плащаме лечението на безхаберни хора, които дори когато са наистина болни, не спират да се тровят. Явно някой трябваше да гръмне - буквално - за да бъде изречена истината.

След като падна мост в Италия, премиерът нареди всичките ни мостове да бъдат ремонтирани. Чакам сега какво ще реши за пушачите в болниците (поне там).

*Коментарът е от фейсбук