Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къщата във врачанското с. Гложене, в която бе извършено жестокото убийство. Снимка от архива нса автора.
Къщата във врачанското с. Гложене, в която бе извършено жестокото убийство. Снимка от архива нса автора.

Врачанският окръжен съд остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение задържане под стража на Григор Георгиев от с. Гложене, обвинен в убийството на жена си Дарина Стефанова. Кървавата семейна трагедия се разигра на 7 юли тази година пред очите на едно от децата им в дома им в селото. След като беше наръгал и клал с кухненски нож жената, с която живеел без брак, Григор направил опит да се самоубие със същия нож, но раната му не беше фатална.

В молбата си за изменение на мярката обвиняемият написал, че иска по-лека мярка, защото не се чувства добре със сърцето. В съда той заяви, че се оплакал за болките на лекаря в следствения арест, който го е прегледал и му е назначил лечение. Лекарят е преценил, че не е необходимо да се прави консултация с кардиолог.

„Обвиняемият признава, че са му били осигурени медицински грижи и му е било предписано медикаментозно лечение, се казва в мотивите на съда. - Ако е необходимо, той може да бъде настанен в стационарни условия. И към настоящия момент може да се направи обосновано предположение за авторството на Георгиев в инкриминираното деяние и това по никакъв начин не е разколебано от събраните доказателствени материали. На този етап от разследването липсват обстоятелства, които да дадат основание за смекчаване на взетата по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение.”